در این مقاله بخوانید
پولیش خودرو با واکس خودرو چه تفاوتهایی دارد؟ عملکرد کدام بهتر است پولیش یا واکس؟ برای جلادهی و ایجاد براقیت در بدنه خودرو از کدام یک استفاده میشود؟ برای اینکه خراشیدگیها را از بین ببریم بدنه ماشین را پولیش بزنیم یا واکس؟ آیا واکس باعث کنده شدن یک لایه از رنگ خودرو میشود؟ چگونه میتوان بین این دو ماده تمیزکننده خودرو تفاوتی قائل شد؟ آیا واکس باعث محافظت خودرو در برابر اشعههای مضر خورشید میشود؟ چگونه آموزش صفر تا صد پولیش و سرامیک خودرو را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا با تفاوت پولیش و واکس آشنا شوید.
مقدمه
برای زیباتر شدن و جلوه بیشتر خودرو باید کارهای مختلفی انجام دهید. تمیز بودن بدنه خودرو و بدون خط و خش بودن آن نشان دهنده اهمیت و وقتی است که صاحب ماشین برای آن میگذارد. راههای مختلفی وجود دارد تا بتوان خط و خشها و لکههای سر سخت را از بین برد که یکی از این راهها پولیش خودرو و دیگری واکس خودرو است. هر کدام از اینها با توجه به مواد سازندهای که در ترکیبشان دارند کارهای خاصی برای تمیز کردن و شفافیت بیشتر خودرو انجام میدهند.
برای اینکه بدانیم پولیش خودرو با واکس خودرو چه تفاوتهایی با هم دارند باید ابتدا با هر کدام از اینها آشنا شویم و عملکرد آنها را بررسی کنیم تا متوجه تفاوتهایشان شویم.
پولیش خودرو چیست؟
پولیش خودرو یک ماده حاوی مواد ساینده است و اگر روی بدنه خودرو خراشهایی ایجاد شود یا رنگ آن دچار مشکل شود از پولیش برای از بین بردن آن استفاده میشود.
این مواد ساینده لایه نازکی از رنگ را از بدنه ماشین جدا میکنند و همین باعث میشود رنگ جدید بدون خط و خش باشد.
در بسیاری از پولیشها برای درخشندگی بیشتر خودرو از واکس هم استفاده میکنند.
میتوان پولیش را با دست و با یک پد یا آن را با دستگاه پولیش انجام داد.
برای اینکه پولیش به درستی اعمال شود و نتیجه دلخواه به دست آید باید چند بار پولیش را روی نقطه مورد نظر اعمال کرد.
پولیش در دو نوع زبر و نرم وجود دارد که برای از بین بردن خراشهای عمیق از پولیش زبر استفاده میشود و اگر بخواهند خراشهای سطحی را پاک کنند از پولیش نرم استفاده میکنند.
واکس خودرو چیست؟
واکس خودرو در دو مدل چسبی و مایع در بازار وجود دارد. بسیاری از واکسها از مواد طبیعی ساخته شدهاند اما با این حال واکسهایی با مواد مصنوعی نیز وجود دارند. واکس چسبی از قدیم وجود داشته است و به عنوان یک لایه محافظ روی بدنه خودرو کشیده میشد. واکس درخشندگی خاصی به بدنه میدهد. واکس خودرو مانع از زنگ زدگی بدنه میشود زیرا مانع ثابت ماندن آب روی بدنه میشود. همچنین بدنه خودرو را در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت میکند و مانع از تغییر رنگ خودرو میشود.
واکس به عنوان یک مانع عمل میکند و اجازه نمیدهد عواملی مثل روغن، نمک، مواد اسیدی و… به بدنه خودرو آسیب وارد کنند. واکس را با پد مخصوصی که دارد یا با یک پارچه تمیز روی بدنه خودرو میمالند. واکس خودرو باعث درخشندگی و شفافیت بدنه خودرو میشود. واکس را بعد از پولیش میتوان استفاده کرد که باعث ماندگاری بیشتر پولیش میشود.
اما از واکس به تنهایی هم میتوان برای تمیز کردن و براقیت ماشین استفاده کرد. بهتر است هر 8 الی 12 هفته یک بار از واکس استفاده کنید تا محافظت بیشتری روی بدنه خودرو اعمال کنید. واکس را بیشتر به عنوان محافظ میشناسد و نقشی در از بین بردن خطوط ایجاد شده روی بدنه خودرو ندارد.
تفاوتهای واکس و پولیش خودرو
استفاده از پولیش برای طولانی مدت نتیجه عکسی را ایجاد خواهد کرد زیرا پولیش یک لایه از رنگ را بر میدارد و اگر برای طولانی مدت استفاده شود یا بیخود و بی جهت فقط برای براق شدن ماشین از پولیش استفاده شود باعث میشود بعد از مدتی رنگ خودرو به طور کامل از بین برود. اما واکس خودرو هیچ آسیبی به بدنه خودرو وارد نمیکند و استفاده از آن برای طولانی مدت و انجام چندین بار در سال هیچ مشکلی برای ماشین ایجاد نمیشود. سایر تفاوتهای پولیش و واکس خودرو به شرح زیر است.
- این دو در مواد اولیه نیز باهم تفاوت دارند یعنی اینکه در پولیش موادی به کار رفته که خاصیت سایندگی دارند ولی در واکس چنین موادی به کار نرفته است. پولیش خاصیت ترمیمی دارد در حالی که واکس خودرو خاصیت حفاظتی دارد. موادی همچون موم زنبور عسل یا مومهای کارنوئوبا برای تولید واکسهای طبیعی به کار رفتهاند.
- درست است که هم از واکس خودرو و هم از پولیش خودرو برای براق شدن و شفافیت بدنه خودرو استفاده میشود اما نحوه عملکرد آنها با هم متفاوت است. بزرگترین تفاوتی که دارند این است که واکس یک پوشش روی بدنه خودرو اعمال میکند در حالی که پولیش یک لایه از بدنه خودرو را بر میدارد.
- از واکس بعد از پولیش برای محافظت از لایه جدید استفاده میشود. در حالی که واکس را به تنهایی هم میتوان استفاده کرد. پولیش خودرو باید پاک شود تا اثری که گذاشته معلوم شود در حالی که واکس نیازی به پاک کردن ندارد و باید اجازه دهید تا خشک شود. از پولیش باید متناسب با رنگ خودرو استفاده شود زیرا پولیش حاوی رنگدانههایی است که برای خودرو سفید رنگ از پولیشی که حاوی رنگدانه سفید است استفاده میشود و برای رنگهای دیگر هم همینطور. اما واکس برای تمامی خودروها با هر رنگی قابل استفاده است زیرا رنگدانه ندارد.
- برای انتخاب واکس خودرو یا پولیش خودرو باید متناسب با نیاز ماشین عمل کنید. اگر بدنه خودرو دچار خراشیدگی و ایرادات دیگر شده است باید از پولیش استفاده کنید. اما اگر فقط میخواهید بدنه خودرو شفاف شود و براق باشد باید از واکس خودرو استفاده کنید. به طور کلی خودرویی که تازه خریداری کردهاید را نباید تا زمانی که در برابر عوامل مخرب قرار نگرفته و خطی روی آن ایجاد نشده باشد پولیش بزنید. بهتر است تقریبا هر چند ماه یکبار روی بدنه آن را واکس بزنید تا بدنه خودرو را برای چندین سال محافظت کند و نیازی به پولیش نداشته باشید.
جمع بندی
اگر میخواهید بدنه خودرویتان شفاف، زیبا و براق باشد و رنگ آن در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت شود از واکس خودرو استفاده کنید. اما اگر میخواهید خراشیدگیها و ایرادات خودرو را برطرف کنید از پولیش خودرو استفاده کنید. پولیشها در انواع مختلفی وجود دارند و به روش دستی و دستگاهی روی ماشین اعمال میشوند.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات پولیش و سرامیک خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.