در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانیم:
آیا کفپوش اپوکسی را میشناسید؟ انواع کفپوشهای اپوکسی کدامند و چه ویژگیهایی دارند؟ کفپوش رزین اپوکسی دکوراتیو دارای چند نوع است؟ آیا با کاربرد کفپوش های اپوکسی آشنایی دارید؟ چگونه آموزش نصب کفپوش اپوکسی را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید.
مقدمه
امروزه با توجه به پیشرفت علم مواد مختلفی در اجرای کفپوش های منازل استفاده میشود که یکی از این کفپوش ها اپوکسی است. اپوکسی به نوعی از کفپوش رزینی گفته میشود که به صورت چند لایه قرار دارد و در اثر اعمال با مواد شیمیایی سطح پلمیری سختی را ایجاد میکند. امروزه با وجود پیشرفتهایی که در طراحی و دکوراسیون صورت گرفته است انواع کفپوش اپوکسی با کاربردهای مختلف تولید شده است.
هر کفپوش با داشتن طرح و رنگ مختلف برای قسمت های مختلفی از فضا میتواند به کار رود و با توجه به مقاومت مختلفی که دارد میتواند در برابر پرتو اشعه ماورابنفش، حرارت، سایش و آب بسیار مقاوم است. در این مقاله سعی داریم شما را تا حدودی با انواع کفپوش رزین اپوکسی و کاربرد هر کدام آشنا کنیم.
آیا کفپوش اپوکسی را می شناسید؟
رزین اپوکسی به نوعی یک پلیمر گرما زا است که در خانواده پلی اپوکسید قرار دارد. این ماده در صورت ترکیب با مواد سخت سبب تولید یک فرآیند پلیمریزاسیون میشو.، ماده اپوکسی از ترکیب دو ماده اپی کلرو هیدرین و بیس فنول ساخته میشود که در چسب و رنگ و… کاربرد کاربرد دارد.
انواع کفپوش اپوکسی با کاربردهای تجاری، صنعتی و دکوراتیو با دستگاه های مختلفی تولید میشوند که هر کدام از آنها خود دارای مزیت خاصی هستند.
معرفی انواع کفپوش اپوکسی
همانطور که در بالا ذکر شد انواع کفپوشهای رزین اپوکسی با کاربردهای مختلف وجود دارد.
1. کفپوش دکوراتیو:
کفپوش دکوراتیو یکی از انواع کفپوشهای اپوکسی است که بیشتر در بخش هایی از فضا مانند کف و دیوارها به کار میرود. از این جهت میتوان گفت امروزه برای زیبا سازی فضای داخلی ادارات، فروشگاه ها، پاساژها و طراحی داخلی مینمال یک فضا از کفپوش های دکوری رزین اپوکسی استفاده میشود. انواع مختلفی از کفپوش دکوراتیو مانند طرح سه بعدی، کفپوش استیکردار، کفپوش ابرو باد و کفپوش طرح کوارتز وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
- کفپوش ابرو باد دکوراتیو یکی از انواع کفپوش اپوکسی است که از ترکیب دو یا چند رنگ متالیک تشکیل شده است برای ایجاد همچنین سطحی از اپوکسی به دلیل ترکیب کردن رنگ ها و پخش کردن آنها هیچگاه دو سطح شبیه به هم نخواهند شد. اما این نوع کفپوش علاوه بر داشتن دوام و طول عمر بالا در برابر خراشیدگیها محیط را بسیار شیک و جذاب میکند و بیشتر میتواند در محیط های اداری و رسمی استفاده شود.
- کفپوش کوارتزی دکوراتیو نیز یکی از انواع کفپوش اپوکسی محسوب میشود که برای تولید آن از ذرات معدنی رنگی استفاده میشود و برای تثبیت این ذرات روکشی شفاف بر آن اعمال خواهد شد که سبب ضد لغزش بودن آن سطح میشود.
- کفپوش استیکردار دکوراتیو نوعی دیگر از کفپوش های رزین اپوکسی است که سطح کفپوش ساده یا تک رنگ خواهد بود و استیکرهای با طرح های مختلف بر روی آن به صورت موضعی چسبانده میشود.
- کفپوش سه بعدی دکوراتیو نوعی کفپوش پوستری است که بعد از زیرسازی مناسب بر روی سطح چسبانده میشود و با پوششی از لاک پوشیده خواهد شد. این نوع کفپوش برای محیط های مرطوب مانند حمام توصیه نمیشود و بهتر است برای محیط هایی با متراژ کم به کار برده شود.
2. کفپوش اپوکسی صنعتی:
کفپوش صنعتی به دلیل وجود مقاومت بالای مکانیکی و شیمیایی برای سطوح بتنی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این کفپوش یکی از انواع کفپوش اپوکسی است که به دلیل جلوگیری از ساطع شدن گرد و خاک و امنیت بالای محیط مناسبترین نوع کفپوش برای پوشش دهی سطح بتنی است. همچنین دارای شرایط نگهداری راحتی بوده و علاوه بر زیبایی به خاطر مقاومتی که دارد استفاده از آن بسیار رایج شده است.
3. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک:
کفپوش آنتی استاتیک یکی از انواع کفپوش اپوکسی است که به دلیل خاصیت آنتی الکترواستاتیکی که دارد خاصیت الکتریکی را به راحتی از سطح به چاه ارت منتقل میکند و از تخلیه ناگهانی بار در هنگام جرقه زنی و رعد و برق بر روی سطح جلوگیری میکند. این نوع کفپوش بیشتر برای قسمتهایی که دارای بار الکتریکی است مانند اتاق عمل، انبار مواد منفجره، انبار مواد شیمیایی، انبار کنترل و… به کار میرود.
4. کفپوش اپوکسی ضد اسید:
کفپوش ضد اسید همانطور که از اسمش پیداست در برابر مواد خورنده و اسید دارای مقاومت بالایی است. همچنین به دلیل اجرای یک پارچه این نوع کفپوش دارای مقاومت بسیاری در برابر آب و درز بوده و کاملا بهداشتی و آب بندی شده است. این نوع کفپوش با وجود مقاومت بالای مکانیکی خود هیچوقت دچار درز و شکاف نخواهد شد و بر روی سطوح بتنی، فلزی، موزاییک و سنگ بسیار قوی عمل میکند.
5. کفپوش انتی باکتریال:
کفپوش آنتی باکتریال یکی دیگر از انواع کفپوش اپوکسی است که با دارا بودن خاصیت ضد قارچ، ضد کپک،ضد باکتری و دیگر میکروارگانیسم ها در محیط های بهداشتی و درمانی مانند بیمارستان ها به کار میرود. در هنگام نصب این کفپوش هیچگونه فضایی بین سطح کف و کفپوش قرار ندارد و کاملا بدون برجستگی و فرورفتگی است.
از این رو در هنگام شستشو محل ورود و درز آب به قسمت زیرین وجود نخواهد داشت و از ایجاد کپک و قارچ ها جلوگیری میکند. کفپوش های انتی باکتریال در دو دسته آنتی باکتریال و آنتی استاتیک نیز هستند که در قسمت اتاق عمل از کفپوش آنتی باکتریال با خاصیت آنتی استاتیک استفاده میشود. اما در سایر بخش ها فقط از کفپوشی با خاصیت آنتی باکتریال استفاده میشود.
کاربردهای کفپوش های اپوکسی
انواع کفپوشهای رزین اپوکسی به نوبه خود هر کدام دارای کاربردهای مختلفی هستنند که با توجه به محیط به کارگیری خود مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از کفپوش ها با داشتن خاصیت مقاومت به مواد شیمیایی و خورنده بودن در برابر اسید به راحتی میتوانند در محیط های آزمایشگاهی و کارگاهی مورد استفاده قرار گیرند. برخی دیگر نیز به دلیل زیبایی و مقاومت اولیه فقط در بخش های اداری و فضاهای داخلی دکوراسیون ها استفاده میشود.
کفپوش های اپوکسی با داشتن ماندگاری بالا در برابر خراشیدگی در دراز مدت کمترین هزینه را برای تعمیر به شخص وارد می کنند. همچنین امکان رنگ پذیری آنها سبب میشود که این کفپوش ها برای فضاهای مختلف استفاده شوند.
جمع بندی
رزین اپوکسی نوعی ترکیب ساخته شده توسط دو ماده اپی کلروهیدرین و بیس فنول است که با مواد دیگر از جمله چسب و… مخلوط میشود. این ماده با ساختار چسب مانند خود در ترکیب شدن با مواد دیگر سبب میشود که سطحی سخت و مقاوم در برابر خراشیدگی، نفود آب، حرارت و الکتریسته ایجاد شود. انواع کفپوش اپوکسی با کاربردهای مختلف امروزه در طرح های زیبا و جذاب برای دیوار و کف تولید میشوند.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات رزین و اپوکسی 118فایل نیز دیدن فرمایید.