در این مقاله بخوانید
علت پریدن فیوز در هنگام زدن یخچال به برق چیست؟ چگونه این مشکل را تشخیص دهیم؟ برای جلوگیری از این اتفاق چه اقداماتی باید انجام داد؟ اگر با وصل کردن یخچال فریزر به برق، فیوز پرید باید چه اقدامی انجام دهیم؟ چگونه آموزش صفر تا صد تعمیر یخچال فریزر را فرا بگیریم؟ برای یافتن پاسخ سوالات مطرح شده تا پایان ما را همراهی کنید.
مقدمه
یخچال فریزر یک وسیلهی کاربردی است که همیشه در آشپزخانه در حال استفاده است. همین امر موجب میشود که گاهی معیوب یا خراب شود. یکی از مشکلاتی که در رابطه با یخچال وجود دارد این است که در هنگام وصل کردن آن به برق ممکن است فیوز بپزد. علت این اتفاق موضوعات مختلفی است.
این علتها هر چه که باشند باید سریعتر عیب یابی و تعمیر شوند. در همین رابطه با ما همراه باشید تا کمی بیشتر دربارهی علتها و چگونگی رفع پریدن فیوز در هنگام وصل کردن آنها به برق بپردازیم.
دلایل پریدن فیوز در هنگام وصل کردن برق یخچال
هنگامی که برق یخچال فریزر را به فیش میزنید، ممکن است گاهی به دلایلی فیوز بپرد. پریدن فیوز در این صورت از مشکلات رایجی است که در رابطه با یخچال برای خیلی از افراد ممکن است پیش آید. تنها کاری که برای رفع این مشکل باید انجام دهید این است که علت این اتفاق را بدانید و در واقع عیب یابی نمایید.
تشخیص این مشکل باید فقط توسط افراد با تجربه و متخصص صورت گیرد. بهطور کلی پنج دلیلی که باعث پریدن فیوز میشود. شامل خرابی کمپرسور یخچال، خرابی ترموستات، جاگذاری یخچال در فضای سرد، خرابی سیمهای فیوز یا خرابی سیم ارت است.
تشخیص علت پریدن فیوز
معمولا پریدن فیوز به علت خرابی کمپرسور یا اتصالات الکترونیکی اتفاق میافتد. پس اول لازم است برای تشخیص علت پریدن فیوز این دو قطعه را بررسی کنید. لازم است در ابتدا اتصالات کمپرسور را کنده و چک کنید. اگر دیدید که فیوز نمیپرد، یعنی اتصال کوتاه در موتور یخچال است.
اما اگر خلاف این اتفاق افتاد، یعنی قطعات الکترونیکی مثل برد یا… دچار مشکل شدهاند و باید عیب یابی شوند. در این حالت باید اتصالات را قطع کنید تا بفهمید که در کدام بخش اتصال کوتاه است.
اتصال کوتاه قطعات الکترونیکی
یکی از رایجترین دلایل پریدن فیوز در هنگام زدن برق یخچال اتصال کوتاه در قسمت الکترونیکی یخچال فریزر است. کل یخچالهایی که در بازار وجود دارند، شامل قطعات الکترونیکی بسیاری هستند.
در هنگامی که به هر دلیلی این بخشها دچار اتصال کوتاه شوند، فیوز میپرد تا اتفاق بدی برای یخچال پیش نیاید. بعد از اینکه مشکل پریدن فیوز حل شد بهتر است از یک فرد متخصص بخواهید که بخشهای الکترونیکی یخچال فریزر شما را بررسی کند تا اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد، آنها را حل نماید.
خراب شدن کمپرسور یخچال
وسیلهای که در یخچال موجب روشن شدن آن و ایجاد دمای سرد در آن میشود، کمپرسور نام دارد. کمپرسور یخچال در واقع همان موتور آن است. اگر یخچال شما از مدل قدیمیتر باشد و طی سالهای زیادی مورد استفاده قرار گرفته باشد، ممکن است کمپرسور خراب شود و همین موجب پریدن فیوز گردد.
در حالت کلی معیوب شدن و از کار افتادن موتور یخچال فریزر یا ایجاد مشکل در آن موجب شکل گیری اتصال کوتاه در یخچال میشود. همانطور که قبلا هم ذکر کردیم این اتصال کوتاه خود باعث پریدن فیوز میشود.
اگر تعمیر کار یخچال علت پریدن فیوز را کمپرسور آن اعلام کرد باید از او بخواهید در این زمینه برای رفع مشکل اقدامی انجام دهد. دقت داشته باشید که کمپرسور یخچال قطعهی بسیار مهمی است که خرابی آن موجب خرابی کل یخچال میشود.
خرابی ترموستات یخچال قدیمی
ترموستات هم یکی از قطعات موجود در یخچال فریزر است که ایجاد هرگونه مشکل در آن باعث پریدن فیوز میشود. ترموستات اکثرا در مدل یخچالهای قدیمیتر وجود دارد. اگر مشاهده کردید که بعد از زدن برق یخچال به فیش، فیوز میپرد باید یکی از قطعاتی که مورد بررسی قرار میدهید، ترموستات یخچال باشد.
چون هر گونه اشکال در ترموستات یخچال موجب پریدن فیوز میشود. علت این امر ایجاد یک اتصال کوتاه در سوکتهای ترموستات است که باعث پریدن فیوز و از کار افتادن آن میشود.
جاگذاری یخچال در فضای سرد
همانطور که ذکر شد یکی از دلایل از کار افتادن و پریدن فیوز، قرارگیری یخچال فریزر در یک فضای سرد است. در کل در صورتی که یخچال در فضایی قرار بگیرد که در آن فضا دما بیش از حد کم یا زیاد باشد، دچار مشکل خواهد شد.
دمای سرد پیرامون یخچال فریزر هم باعث پریدن فیوز میشود. چون این امر باعث شکل گیری اتصالات کوتاه در یخچال میگردد و به این شکل فیوز میپرد. از این رو بهترین کار این است که یخچال را در محیط مناسب بگذارید.
خراب شدن اتصالات و فیوز
یکی دیگر از عوامل پریدن فیوز بعد از زدن برق یخچال، معیوب شدن اتصالات و فیوز است. اتصالات کهنه یا بی کیفیت نمیتوانند از نظر الکتریکی کارایی خوبی داشته باشند. از این رو این امکان وجود دارد که در زمان عبور جریان برق سوخته شوند و از این طریق باعث پریدن فیوز شوند.
حتما میدانید که فیوز مسئولیت مراقبت از یخچال و در کل لوازم برقی خانگی را بر عهده دارد. به همین دلیل فورا بعد از اختلال سیم برق فیوز میپرد. در چنین مواقعی باید از یک برقکار باتجربه و ماهر کمک بگیرید. باید از او بخواهید که سیمهای کهنه و بی کیفیت را برای شما عوض کند.
ارتباط سیم ارت و پریدن فیوز
اگر در منازلی که به تازگی ساخته شدهاند یک یخچال کهنه بیاورید و به برق اتصال دهید، پریدن فیوز ممکن است اتفاق بیافتد. چون در خانههای نوساز معمولا چاه ارت وجود دارد. علت اتصال در بدنه و عدم وجود ارت مناسب در یخچال فریزر کهنه علت این اتفاق است. برای حل این مشکل لازم است سیم ارت را در یخچال قطع نمایید.
جمع بندی
فیوزها قطعاتی هستند که جهت مراقبت از وسایل الکترونیکی گران قیمتتر استفاده میشوند. این قطعات در واقع قربانی جریان نادرست برق میشوند. در کل میتوان گفت ولتاژ فیوزها نسبت به ابزارهایی که از آنها مواظبت میکنند، حدود پانصد تا هزار و دویست ولت است. فیوزها انواع گوناگونی دارند که بسته به کاراییشان انتخاب میشوند.
وظیفهی اصلی فیوزها حفظ مدارهای الکتریکی در مقابل جریانهای غیرعادی است. این قطعات باید این امکان را فراهم کنند که جریانهای زیادی را قطع کنند. ویژگی اصلی اکثر فیوزها این است که این قطعات مجدد نصب نمیشوند و در واقع یک بار مصرف هستند. اگر به هر دلیلی در هنگام وصل کردن برق یخچال فریزر فیوز پرید باید علت آن را پیدا کرده و سپس رفع کنید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات تعمیر یخچال و فریزر 118فایل نیز دیدن فرمایید.