در این مقاله بخوانید
آیا شما تا به حال به رنگ آمیزی ماشین خودتان فکر کردهاید؟ چگونه میتوان ماشین را در منزل رنگ آمیزی کرد؟ برای رنگ آمیزی خودرو به چه وسایلی نیاز است؟ آیا در نقاشی خودرو از سمباده استفاده میشود؟ چگونه آموزش رنگ کردن درب ماشین را یاد بگیریم؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
آسیب دیدن خودرو باعث رنجش هر کسی میشود. این آسیبها در برخی مواقع جزئی هستند و به راحتی رفع میشوند. اما در برخی موارد آسیبهای عمیقی ایجاد میشود که رنگ خودرو را از بین میبرد. از همین رو لازم است تا به رنگ آمیزی خودرو فکر کنید. اما آیا به این فکر کردهاید که نقاشی خودرو را خودتان انجام دهید؟
هر آنچه باید درباره نقاشی خودرو بدانید
نقاشی خودرو کاری دقیق است و هر کسی که بخواهد ماشین خود یا دیگران را رنگ آمیزی کند باید اصول اولیه و مراحل انجام کار را بداند. از آنجایی که رنگ آمیزی خودرو امری بسیار مهم است ما در اینجا هر آنچه که لازم است حین رنگ آمیزی رعایت شود را برای شما شرح میدهیم.
وسایل مورد نیاز برای نقاشی خودرو
نکته اساسی و اصل هر کاری تهیه وسایل و ابزار مورد نیاز آن کار است. باید هر آنچه که برای رنگ آمیزی خودرو لازم میشود را آماده کنید تا هنگام کار مشکلی پیش نیاید. ابزار و وسایل مورد نیاز برای نقاشی خودرو عبارتاند از:
- زیرپوش / آستر (زیرسازی نقاشی خودرو)
- الکل دناتوره یا الکل معدنی
- یک دستگاه رنگ پاش
- یک حلال پاک کننده
- یک ماسک صورت
- یک کمپرسور هوا
- عینک ایمنی
- سنباده برقی
- یک پارچه
- پد سنباده
- تینر رنگ
- سنباده
- روزنامه
ابتدا لوازم نقاشی خودرو را تهیه و آماده سازی کنید. رنگ آمیزی وسیله نقلیه زمان بر است، بنابراین بهتر است که چند روز آخر هفته را برای این کار اختصاص دهید. در مرحله بعد باید فضای کاری خود را آماده کنید. اطمینان از داشتن یک فضای کاری تمیز و عاری از گرد و غبار و زباله بسیار مهم است. یک سوله سرپوشیده مجهز به غبارگیر بهترین مکان خواهد بود، اما برای اطمینان بیشتر بهتر است منطقه مورد نظر را با آب و جارو گردگیری کنید تا حین کار مزاحمتی برای شما نداشته باشد.
همچنین این کار به جلوگیری از لک شدن رنگ ماشین کمک میکند. اما اگر مجبورید که در خارج از منزل کار کنید، مطمئن شوید که آب و هوا برای رنگ آمیزی خودرو خوب است و زیر درختان یا هر مکان دیگری که میتواند آشغال و گرد و خاک را روی ماشین بریزد کار نکنید.
زنگ زدگی، فرورفتگی و برش را از بین ببرید. قبل از شروع فرآیند رنگ آمیزی خودرو، مطمئن شوید که لکههای زنگ زده را به درستی درمان کردهاید. بهترین راه برای جلوگیری از زنگ زدگی احتمالی این است که ماشین خود را در یک گاراژ سرپوشیده نگه دارید، اما گاهی اوقات این امکان پذیر نیست. زنگ زدگی سبک را میتوان قبل از رنگ آمیزی سمباده زد، در حالی که زنگهای سنگینتر باید قبل از شروع کار رنگ آمیزی ترمیم شوند تا مشکلی بعد از رنگ آمیزی ایجاد نکند. همچنین هر گونه فرورفتگی قابل مشاهده را برطرف کنید.
مرحله بعدی در فرآیند رنگ آمیزی سمباده زدن است. به خودرو خود سطحی صاف و یکنواخت بدهید که رنگ بتواند روی آن بچسبد. کل وسیله نقلیه خود را با استفاده از حرکات دایرهای سنباده بزنید، یا فضاهای خالی را با بتونه پر کنید تا رنگ بتواند روی سطوح جدید بچسبد. پس از اتمام سمباده، بدنه ماشین را با تینر و یک پارچه تمیز پاک کنید تا گرد و غبار پاک شود و اجازه دهید قبل از اینکه کار نقاشی خودرو را شروع کنید باقیمانده آن کاملا خشک شود. همچنین میتوانید برای پاک کردن ماشین از پارچه و الکل دناتوره شده یا الکل های معدنی، استفاده کنید و تمام سطوح ماشین خود را به طور کامل پاک کنید.
در مرحله بعد کاری که باید انجام دهید پوشاندن قطعات اضافی است. اگر فقط قصد رنگ آمیزی بیرون خودرو را دارید، قسمتهایی را که نمی خواهید رنگ آمیزی شود، بپوشانید. از نوار چسب و روزنامه برای پوشاندن سطوح خودروی خود که نمیخواهید رنگ آمیزی شود، از جمله تزئینات پنجره، آینهها، شیشه و دستگیره درها استفاده کنید.
سپس نوبت به رنگ آمیزی خودرو میرسد، حالا باید ابتدا نکات ایمنی را رعایت کنید بعد ادامه کار را انجام دهید. حتما از ماسک صورت و عینک ایمنی استفاده کنید تا از تماس رنگ با چشمها یا ریهها جلوگیری کرده باشید.
حالا کمی با اسپری رنگ پاش کار کنید تا قلق آن دستتان بیاید. برای این کار از یک تکه ضایعات استفاده کنید و در فاصله 6 سانتی متری به آن رنگ اسپری کنید تا ببیند عملکرد اسپری رنگ چگونه است. وقتی از اسپری مطمئن شدید رنگ را درون آن بریزید و اسپری را از پهلو به پهلو با حرکت مداوم انجام دهید. ماشه را فقط زمانی که تفنگ را حرکت میدهید فشار دهید. اگر ماشه دائما در حال رنگ زدن باشد باعث میشود رنگ حالت پف داشته باشد و سطح ناهمواری ایجاد شود.
برای نقاشی خودرو باید لایه زیرین را طبق دستورالعمل قوطی رنگ، با تینر مخلوط کنید. رنگ آمیزی خودرو را از سقف به پایین شروع کنید. وقتی 2 تا 3 لایه روی بدنه بکشید کل سطح به طور یکنواخت پوشانده میشود. مدت زمانی که لازم است پرایمر پخت شود یا به اصطلاح خشک شود روی قوطی نوشته میشود. به طور معمول استفاده از هر لایه پرایمر حدود 10 دقیقه در هر پانل و بین 20 دقیقه تا یک ساعت طول میکشد تا عمل شود. قبل از ادامه دادن مرحله بعد، اجازه دهید پرایمر بین هر لایه کاملا خشک شود.
دوباره باید سمباده بزنید. برای این کار از سمباده نرم استفاده کنید تا جلوههای پودری را از بین ببرید. سپس ماشین خود را با تینر و پارچه تمیز پاک کنید. مراقب باشید از رقیق کننده زیاد استفاده نکنید، زیرا این کار می تواند پرایمر را به طور کامل از بین ببرد. پوشش نهایی یا همان لاک زدن را اعمال کنید. مراحل رنگ آمیزی/پرایمر را با لاک تکرار کنید و 1-2 لایه بپوشانید.
تا وقتی که روکش شفاف هنوز مرطوب است، هرگونه پوشش را از قسمتهایی که رنگ نشدهاند بردارید. اجازه دهید لاک در مدت زمانی که توصیه شده است خشک شود. یک بررسی کلی انجام دهید تا اگر نقطه یا نقاطی بدون رنگ ماندهاند را دوباره رنگ آمیزی کنید و مراحل قبلی را تکرار کنید. در مرحله آخر ماشین خود را با یک بافر بپوشانید، مطمئن شوید که در یک نقطه بیش از حد معطل نکنید زیرا ممکن است رنگ را بسوزاند.
جمع بندی
رنگ آمیزی خودرو یک کار دقیق است که باید کلیه نکات ایمنی و دستورالعملهای سازنده رعایت شود. اگر این نکات رعایت نشوند بعد از نقاشی خودرو به نتیجه دلخواه نمیرسید و یک سطح ناهموار با منظره زشت ایجاد خواهد شد. همچنین به یاد داشته باشید که برای مخلوط کردن رنگ با حلالها حتما دستورالعمل روی قوطی را بخوانید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بییشتر از سایر مقالات نقاشی خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.