در این مقاله بخوانید
آیا راههای خانگی بهبود نیش زنبور عسل را میشناسید؟ علائم ناشی از نیش زنبور کدام است؟ بهترین راههای درمان نیش زنبور کدامند؟ در چه صورت بعد از نیش زدن نبور باید به پزشک مراجعه کنیم؟ بعد از اینکه زنبور نیش زد چه اتفاقی میافتد؟ آیا زنبور عسل بعد از نیش زدن زنده میماند؟ چگونه آموزش زنبورداری در خانه را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا با راههای خانگی بهبود نیش زنبور عسل آشنا شوید.
مقدمه
برای اکثر مردم، نیش زنبور فقط یک مزاحمت است. ممکن است قرمزی، درد و خارش موقتی در محل نیش ایجاد شود، اما عوارض جدی نداشته باشید. برخی افراد هم ممکن است بر عکس آنقدر به نیش زنبور عسل آلرژی داشته باشند که خطر بزرگی برایشان محسوب شود. زنبور عسل مانند دیگر زنبورها نیست و او بعد از نیش زدن از بین میرود و میمیرد.
راههای خانگی بهبود نیش زنبور عسل
وقتی زنبور عسل شما را نیش میزند زهری را وارد بدن شما میکند که سیستم ایمنی بدن نسبت به این زهر واکنش نشان میدهد و ملتهب میشود.
در برخی موارد این واکنشها بسیار شدید هستند و توسط نیش علائمی مانند کهیر (قرمز و خارش روی پوست)، رنگ پریدگی یا قرمز شدن صورت، تورم زبان و گلو، مشکل در تنفس، سرفه یا خس خس سینه، حالت تهوع و استفراغ، گرفتگی معده، اسهال، سرگیجه و از دست دادن هوشیاری ایجاد میشود.
اگر این علائم را مشاهده کردید حتما باید به پزشک مراجعه کنید. نیش زنبور عسل روی محل باقی میماند و تا مدتی همچنان زهر وارد بدن میکند که شما باید آن را از پوستتان جدا کنید.
اعتقاد بر این است که داروهای خانگی مختلف از جمله عسل، سرکه سیب و ژل آلوئه ورا به جلوگیری از عفونت، تسکین پوست و بهبود زخم کمک میکنند. راههای خانگی مختلفی برای درمان نیش زنبور عسل وجود دارد که ما در اینجا به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
- یخ: تکههایی از یخ را درون پلاستیک بریزید و روی قسمتی که نیش زده شده است بگذارید. کمپرس سرد با محدود کردن جریان خون در ناحیه، درد و تورم را کاهش میدهد.
- آنتی هیستامین: یکی از راههای درمان نیش زنبور آنتی هیستامین است. مصرف یک آنتی هیستامین خوراکی مانند بنادریل یا زیرتک ممکن است به ویژه خارش و تورم را تسکین دهد. آنتی هیستامینها به سیستم ایمنی بدن ما کمک میکنند تا در اثر آن واکنش آلرژیک آرام شود.
- جوش شیرین: خمیر تهیه شده از جوش شیرین و آب میتواند به درمان انواع نیش حشرات کمک کند. اعتقاد بر این است که جوش شیرین میتواند زهر زنبور را خنثی کند و خارش و تورم را کاهش دهد. برای این کار یک قاشق چای خوری جوش شیرین با آب را مخلوط کنید و یک خمیر غلیظ درست کنید و روی قسمتی که نیش زنبور عسل وارد شده است بگذارید و اجازه دهید 10 دقیقه بماند بعد با آب بشویید.
- عسل: استفاده از عسل طبیعی روی قسمت نیش زده شده باعث کاهش درد و تورم میشود. عسل را روی قسمتی که نیش زده شده بگذارید و با یک بانداژ ببندید. بعد از یک ساعت بانداژ را باز کنید و محل را بشویید.
- خمیر دندان: یکی دیگر از راههای درمان نیش زنبور استفاده از خمیر دندان است. خمیر دندان نیز مانند جوش شیرین به بیرون کشیدن زهر و خنثی کردن آن کمک میکند. استفاده از خمیر دندان نعنایی تاثیر کمپرس یخ را نیز دارد. به مدت 10 الی 15 دقیقه آن را روی محل مورد نظر بمالید و سپس با آب بشوئید.
- سرکه سیب: سرکه سیب در درمان نیش زنبور مفید است و میتواند زهر زنبور را خنثی کند، از عفونت جلوگیری کند و التهاب را کاهش دهد. محلی که نیش زنبور عسل به آن وارد شده است را حداقل به مدت 15 دقیقه در سرکه سیب رقیق خیس کنید. همچنین میتوانید باند یا پارچهای را در سرکه خیس کنید و سپس آن را روی محل نیش بزنید. اگر باعث تحریک پوست شد و سوزش بیشتری ایجاد کرد این روش را متوقف کنید.
- آنزیم پاپائین: در نرم کننده گوشت یک آنزیم به نام پاپائین وجود دارد که باعث بهبودی نیش زنبور عسل میشود. این نرم کننده را با آب مخلوط کنید و روی محل مورد نظر قرار دهید. باعث تسکین درد نیش میشود.
- اسانس اسطوخودوس: خاصیت ضد التهابی دارد و به آرام شدن گز گز نیش کمک میکند و خارش را کم میکند. اسانس را با یک روغن حامل مانند روغن نارگیل یا زیتون رقیق کنید. چند قطره از مخلوط را روی محل نیش بریزید.
- زردچوبه و روغن زیتون: از ترکیب زرد چوبه با روغن زیتون نیز میتوانید استفاده کنید، زیرا باعث خنثی شدن زهر میشود و از عفونت جلوگیری میکند.
- پیاز: میتوانید برای درمان نیش زنبور از پیاز هم استفاده کنید. یک پیاز را برش دهید و به مدت 20 دقیقه روی ناحیه مورد نظر قرار دهید.
- فندق: راه دیگری که در درمان نیش زنبور استفاده میشود استفاده از فندق است. این ماده برای کاهش درد و التهاب بسیار مفید است و خارش را کم میکند. در صورت نیاز فندق را روی محل مورد نظر بمالید.
- روغن درخت چای: یک ضد عفونی کننده طبیعی است و ممکن است درد نیش زنبور را کاهش دهد و از عفونت جلوگیری کند. آن را با روغن حامل مخلوط کنید و یک قطره را به محل نیش بزنید.
بعد از اینکه زنبور ما را نیش زد چه اتفاقی میافتد؟
هنگامی که زنبور شما را نیش میزند، نیش آن در پوست شما قرار میگیرد. این موضوع در نهایت زنبور عسل را میکشد، زیرا رها شدن نیش باعث پاره شدن قسمت پایینی بدن زنبور نیز میشود. زنبورهای عسل تنها نوع زنبوری هستند که پس از نیش زدن میمیرند. زنبورها ذاتا تهاجمی نیستند. آنها فقط در صورت تهدید یا محافظت از کندوی خود نیش میزنند.
جمع بندی
نیش زنبور عسل میتواند دردناک باشد، اما این ناراحتی معمولا موقتی است. اگر زنبوری شما را نیش زد، سعی کنید خونسردی خود را حفظ کنید و به سرعت نیش را بردارید و جای آن را با آب و صابون تمیز کنید و از یخ برای کاهش تورم استفاده کنید. راه های درمان نیش زنبور در خانه وجود دارد که در اسرع وقت میتوانید هر کدام از آنها را که در دسترس است برای تسکین درد به کار گیرید و استفاده کنید.
پیشنهاد می کنیم برا مطالعه بیشتر از سایر مقالات زنبورداری 118فایل نیز دیدن فرمایید.