در این مقاله بخوانید
صابون ضد جوش چیست؟ آیا با مراحل ساخت صابون گیاهی ضد جوش و لک آشنا هستید؟ برای تولید این صابون به چه وسایلی نیاز داریم؟ چگونه یک صابون برای از بین بردن جوشها تولید کنیم؟ کدام اسانس برای ساخت صابون مناسب است؟ آیا اسانس لیمو خاصیت ضد باکتریایی دارد؟ آیا روش ساخت صابون ضدجوش برای پوست های چرب مناسب است؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
از زمانهای بسیار قدیم از صابون برای شستن بدن و لباسها و… استفاده میکردند و شاید کمتر کسی در مورد نوع صابونی که استفاده میکرد اطلاعات داشت. اما امروزه صابونهای مختلفی پا به عرصه تولید گذاشتهاند که ترکیباتی که در ساخت آنها استفاده میشود آنها را برای هر نوع کارکردی آماده میکند. صابون ضد جوش جز صابونهایی است که جوانان بیشتر خریدار آن هستند زیرا برای از بین بردن جوشهای بلوغ جوانی درمانی جز استفاده از این صابون نمیبینند.
صابون ضد جوش چیست؟
شاید بیشترین فایده و موثرترین عملی که یک جوان تازه به بلوغ رسیده از یک صابون میخواهد که برای پوست صورت انجام میدهد از بین بردن جوش و آکنه است. همانطور که میدانید جوش در دوران بلوغ روی صورت به بدترین شکل ممکن ظاهر میشود برای همین لازم است برای درمان و از بین بردن آنها فکر اساسی شود که یک صابون گیاهی مثل صابون ضد جوش در حل این مشکل به بهترین شکل عمل میکند.
صابون گیاهی ضد جوش برای پوستهای چرب بسیار مناسب است و اگر به صورت منظم مورد استفاده قرار بگیرد باعث تعدیل شدن چربی پوست میشود. به طور کلی این صابون باعث خشک شدن پوست میشود و به کاهش التهاب جوشها و لکههای دیگر روی پوست کمک میکند.
نحوه ساخت صابون ضد جوش
صابون گیاهی ضد جوش جز صابونهایی است که در تولید آن از هیچ گونه مواد شیمیایی استفاده نمیشود و این یعنی ضامن سلامتی پوست است. صابون ضد جوش و لک از روغنهای مختلفی تولید میشود که هر کدام خاصیت ویژهای دارند و به نرم کنندگی و آنتی باکتریال بودن صابون کمک میکنند. در ادامه قصد داریم با نحوه تولید این صابون پر طرفدار آشنا شویم با ما همراه باشید.
وسایل مورد نیاز برای ساخت صابون ضد جوش و لک
- کاسه مقاوم در برابر حرارت
- دستکش و عینک ایمنی
- قابلمه استیل ضد زنگ
- مخلوط کننده دستی
- اجاق گاز
- چاقو
- 4/1 فنجان قلیاب صابون پزی
- 3/2 فنجان روغن نارگیل
- 4/3 فنجان روغن زیتون
- 3/2 فنجان روغن پالم
- 4/3 فنجان آب
- روزنامه
- اسانس روغنی (استفاده از اسانسی به سلیقه خود صابون ساز بستگی دارد. اما بهتر است از اسانسی استفاده شود که خاصیت پاک کنندگی و ضد باکتریایی داشته باشد).
مراحل انجام کار
مراحل تولید صابون گیاهی ضد جوش به این صورت است که ابتدا باید وسایل مورد نیاز را تهیه و آماده کنید. سپس آب و قلیاب صابون پزی را درون یک کاسه بریزید و هم بزنید. در مرحله بعد قابلمه استیل را روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود سپس روغن نارگیل، زیتون و پالم را درون آن بریزید تا ذوب و یکدست شوند. برای اینکه ریزشی اتفاق نیافتد و کثیف کاری نشود با روزنامه تجهیزات اضافی آشپزخانه را بپوشانید و قبل از شروع کار خودتان از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید.
وقتی روغنها ذوب شدند آن را از روی حرارت بردارید و اسانس روغنی را اضافه کنید و مواد را به مدت 5 دقیقه با مخلوط دستی هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. سپس آب و قلیاب را اضافه کنید و باز هم بزنید. وقتی مواد آماده شد آن را درون قالب سیلیکونی بریزید تا به راحتی جدا شود. برای اینکه صابون بعد از سفت شدن به راحتی از قالب جدا شود میتوانید قبل از ریختن مواد آن را کمی چرب کنید. البته قالبهای سیلیکونی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند و به راحتی اجازه خروج مواد قالب گیری شده را میدهند.
اجازه دهید صابون ضد جوش به مدت 24 ساعت درون فریزر بماند تا خودش را بگیرد و سفت شود. بعد از گذشت این مدت صابون گیاهی ضد جوش را از قالب جدا کنید و با چاقو آن را به قطعات دلخواه تقسیم کنید. به همین راحتی صابون ضد جوش شما آمادهی استفاده است. بهتر است بعد از استفاده از صابون آن را در جای خشک نگهداری کنید.
از چه اسانسی برای تولید صابون ضد جوش استفاده کنیم؟
اینکه از چه اسانسی برای ساخت صابون گیاهی ضد جوش استفاده کنید به سلیقه شما بستگی دارد و اینکه میخواهید عملکرد صابون در کدام حیطه بیشتر باشد بستگی دارد. مثلا اگر از اسانس میخک استفاده کنید این اسانس به تنظیم چربی پوست کمک میکند و باعث کاهش آکنه در پوست میشود. ما در ادامه برخی از اسانسها با خواص آنها را معرفی میکنیم با ما همراه باشید.
- اسانس کندر: استفاده از اسانس کندر در ساخت صابون گیاهی ضد جوش باعث میشود التهابات پوست کاهش پیدا کند زیرا کندر ضد التهاب و ضد باکتری است.
- دانه هویج: این اسانس به جوان کردن پوست، کمک به رفع و بهبودی زخم و بهبود بخشیدن اثر پیری روی پوست میشود.
- اسانس بهارنارنج: بهترین اسانس برای پوستهای حساس و چرب است و همچنین از بین برنده سلولیت روی پوست است. میتوانید از این اسانس برای تولید صابون ضد جوش و لک استفاده کنید.
- لیمو: بهترین اسانس برای کاهش منافذ پوست و بندآوری طبیعی است.
- اسطوخدوس: برای آرامش و کاهش استرس مفید است.
- یلانگ یلانگ: از این اسانس در تولید صابون گیاهی ضد جوش استفاده کنید زیرا میزان چربی پوست را تنظیم میکند و به کاهش جوشها کمک میکند.
- درخت چای: آنتی باکتریال بوده و آکنههای باکتریایی را ریشه کن میکند.
- نعناع تند: استفاده از این اسانس در صابون سازی برای این است که باعث رشد سلولهای جدید میشود و پوست را نرم و مرطوب میکند. همچنین خطوط و چین و چروکهای روی پوست را از بین میبرد.
نحوه استفاده از صابون ضد جوش
برای استفاده از صابون گیاهی ضد جوش و لک ابتدا باید موضع یا همان محل مورد نظر را با آب ولرم مرطوب کنید. سپس صابون را خیس کنید تا کف کند بعد کف آن را روی موضع بمالید و اجازه دهید چند دقیقهای بماند و بعد با آب سرد شست وشو دهید. نباید صابون به چشمها برخورد داشته باشد زیرا موجب سوزش میشود. همچنین در چند روز اول که از این صابون استفاده میکنید ممکن است علائمی مثل پوسته پوسته شدن پوست، خارش و کمی التهاب روی پوست ایجاد کند که این کاملا طبیعی است و به مرور زمان از بین میرود.
جمع بندی
به طور کلی ساخت صابون در سه روش فرآیند گرم، سرد و ذوب و ریختن انجام میشود که هر کدام از این روشها مزیتهای خودشان را دارند. برای تولید صابون ضد جوش میتوانید از هر سه روش استفاده کنید و بهترین صابون را برای خودتان درست کنید. حتما به اسانسی که در تولید صابون گیاهی ضد جوش استفاده میکنید توجه داشته باشید. درست است که استفاده از اسانس کاملا سلیقهای است اما بهتر است از اسانسی استفاده شود که خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی داشته باشد.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات صابون سازی 118فایل نیز دیدن فرمایید.