در این مقاله بخوانید
آیا با انواع خراشیدگی سطح خودرو آشنا هستید؟ روشهای از بین بردن خط و خش از روی بدنه خودرو کدامند؟ برای رفع خط و خشهای بدنه خودرو باید چه مراحلی را انجام داد؟ چگونه آموزش نقاشی بدنه خودرو را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا به پاسخ این سوالات و نحوه رفع خط و خش از سطح خودرو دست پیدا کنید.
مقدمه
رنگ آمیزی بدنه خودرو امری است که امروزه با وجود ابزارآلات مختلف برای از بین بردن خط و خش از سطح بدنه خودرو انجام میشود. خراشیدگی های بدنه خودرو بر اثر عوامل مختلفی همچون تصادفات، کودکان، پارک نامناسب، برخورد حیوانات و… ایجاد میشوند. از این رو با وجود هزینه های بالایی که برای رفع خط و خش توسط صافکار گرفته میشود هر شخصی به راحتی و با رعایت اصول درست آن میتواند بدون هزینه اضافی خراشیدگی ها را رفع کند.
در این مقاله سعی کردیم شما را تا حدودی با روش های مختلف و نحوه پاکسازی خطوط خراشیده بدنه خودرو آشنا کنیم. پس ما را همراهی کنید.
آشنایی با انواع خط و خش سطح خودرو
قبل از رفع خراش بدنه خودرو باید نوع خراش را بررسی کنید که سطح خودرو دارای چند نوع خراشیدگی است. نوع اول خراشیدگی های سطحی است که با وسایل ساده مثل خمیر دندان صاف و هموار خواهد شد. خراشهای نوع یک سطح بدنه خودرو به راحتی در منزل قابل ترمیم است و هیچ گونه آسیبی به فلز بدنه وارد نمیشود.
نوع دوم خراشیدگی های عمیق است که باید با ابزارآلات بهتر و مراحل دقیق آنها را رفع کرد. خراشهای عمیق بدنه خودرو نه تنها باعث از بین رفتن رنگ خودرو میشوند بلکه سبب فرورفتگی بدنه فلزی خودرو نیز میشوند.
روش های از بین بردن خط و خش خودرو
همانطور که در بالا گفته شد با توجه به انواع خط و خش روشهای از بین بردن آنها نیز مختلف است. سادهترین روش رفع خراشهای بدنه خودرو استفاده از خمیر دندان است، این روش برای خراشهای بسیار سطحی صورت میگیرد. در این روش ابتدا بدنه خودرو را کاملا با مواد شوینده مناسب شستشو میدهیم سپس شروع به خشک کردن بدنه خودرو با دستمالی تمیز و نرم میکنیم.
سپس مقدار مناسبی از خمیر دندان را بر روی دستمال فایبرگلاس قرار میدهیم و با حرکت دورانی در یک جهت، محل خراش را میسابیم. این کار را تا زمانی انجام میدهیم که خراش کاملا از بین برود. سپس بعد از اتمام کار مواد اضافی را از روی بدنه با کمک دستمال پاک میکنیم.
علاوه بر استفاده از خمیر دندان در رفع خط و خش روشهای دیگری همچون رنگ آمیزی محل آسیب دیده بدنه خودرو و استفاده از قلم خش گیر نیز به کار گرفته میشوند که هر کدام دارای مراحل زیر هستند.
آموزش مراحل رفع خط و خش بدنه خودرو
در تمامی روشهای از بین بردن خط و خشها از روی بدنه خودرو باید مراحل زیر را با دقت انجام دهیم.
- شستشوی خودرو: اولین مرحله برای رفع خراشیدگی بدنه خودرو پاکسازی و شستشوی آن است. پاکسازی خودرو سبب میشود که محل خراشیدگی عاری از هرگونه آلودگی و روغن باشد. در هنگام شستشوی خودرو باید این نکته را در نظر بگیرید برای پاکسازی روغن، لکه رنگ قدیمی و گریس از پاک کننده قویتری مثل بنزین استفاده کنید.
- بعد از مرحله شستشو و خشک کردن محل خراش، باید دور تا دور محل آسیب قسمتهای سالم بدنه را با چسب و پارچه پوشش دهید. در صورتی که محل آسیب دیده در کنار سپر نزدیک چراغها است بایستی چراغها را پوشش دهید تا در مرحله سمباده کشی آسیب نبینند.
- در تمامی روشهای رفع خط و خش بدنه و سطح خودرو مرحله سبماده کشی برای هموار سازی بهتر بدنه خودرو انجام میشود. در این مرحله توسط سمباده با درجه بیشتر برای پاکسازی رنگ و خراشیدگی محل آسیب را به آرامی سمباده میکشیم. سپس بعد از اتمام کار محل را با دستمالی مرطوب پاک میکنیم.
- بعد از سمباده کشی درصورتی که سطح خراش کم باشد میتوانید سطح کار را به کمک رقیق کننده سطح خودرو براق کنید. این ماده شبیه پولیش عمل میکند و لایه نازکی از رنگ خودرو را برداشته و سبب جلوه خاص و براق خودرو خواهد شد. در این مرحله در صورتی که خراشیدگی عمیق باشد باید بعد از سمباده کشی بدنه خودرو را با لایه نازکی از بتونه پوشش دهیم. بتونه کشی بدنه خودرو در محل خط و خش سبب همسطح سازی سطح بدنه میشود.
- بعد از پوشش بتونه باید با کمک سمباده دوباره محل خراش را کاملا سمباده کشی کنیم. در این مرحله قسمتهای اضافه بتونه پاک میشود و بدنه خودرو برای رنگ آمیزی یا استفاده از قلم خراش آماده میشود.
- بعد از بتونه کاری و سمباده کشی بر روی قسمت خراش مقداری اسپری زیر کار یا پرایمر برای رنگ آمیزی بهتر به کار گرفته میشود. این مرحله برای این است که در هنگام استفاده از قلم خراش یا اسپری رنگ به خوبی بر روی بدنه بچسبد و زبری سمباده مشخص نشود.
- مرحله آخر رفع خراش بدنه خودرو استفاده از رنگ یا قلم خراش در محل ِآسیب دیده است. در این قسمت در صورتی که قصد دارید از قلم خراش استفاده کنید باید کد رنگ قلم خراش با کد رنگ خودرو یکی باشد و محل خراش های نازک از نوک قلم استفاده کنید. اما درصورت استفاده از اسپری رنگ باید اسپری را در فاصله 10 سانتی متری از بدنه چند بار بر روی بدنه اسپری کرد تا کاملا محل خراش پوشیده شود.
نکات مهم برای لکه گیری بدنه خودرو
- بعد از بتونه کاری باید 15 الی 30 دقیقه زمان دهیم تا کامل خشک شود سپس شروع به سمباده کشی کنیم.
- بعد از اتمام کار برای براق بودن بدنه خودرو و جلوه بیشتر آن میتوان از اسپری محافظ رنگ استفاده کرد.
- هماهنگی رنگ قلم خراش با رنگ بدنه خودرو
- هنگام استفاده از خمیر دندان باید جهت حرکت به صورت دورانی و به یک جهت باشد.
- استفاده از ضد زنگ قبل از رنگ کردن خودرو برای محافظت از خرابی رنگ و چسبندگی بیشتر آن
جمع بندی
تمامی خودروها در طول مدت زمان تولید تا فرسوده شدن تحت عوامل مختلفی مانند تصادف، گرد و غبار و ریزگرده ها، خراشیدگی های سطحی و … قرار میگیرند. امروزه با وجود هزینه بالایی که در خریداری هر قطعه از لوازم خودرو وجود دارد نمی توان به دلایل جزئی قطعه را عوض کرد. از این رو روشهای دیگری برای بازسازی اولیه خودرو وجود دارد. امروزه بر طرف کردن خراشیدگی های بدنه خودرو با مواد مختلفی و به راحتی در منزل امکان پذیر است، فقط کافی است مراحل آن به درستی انجام شود.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات نقاشی خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.