در این مقاله بخوانید
پولیش چیست؟ آیا میدانید پولیش خودرو چیست؟ پولیش زدن خودرو به چه نحوی انجام میشود؟ انواع پولیش خودرو کداماند؟ هرکدام از پولیشهای خودرو برای چه کاری کاربرد دارند؟ چگونه دوره آموزش جامع پولیش خودرو را فرا بگیریم؟ برای یافتن پاسخ این سوالات ما را همراهی کنید.
مقدمه
خودروها از جمله وسایلی هستند که به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای آزاد و تصادفات دچار خط و خش و آسیب بدنه میشوند در نتیجه برای رفع این نقصها به پولیش زدن احتیاج دارد. لازم به ذکر است وسایلی همچون چوبها، وسایل آهنی، یخچال فریزرها و… نیز برای زیبایی بیشتر به پولیش کاری نیاز دارند.
پولیش ماشین به برداشته شدن فرورفتگیهای ناشی از خط و خش و… که به دلیل ساییدگی و خط خوردگیها ایجاد شده است، بسیار کمک میکند. تعدادی از انواع پولیش وجود دارد، که هر کدام از آنها مناسب کاری و سطحی از خودرو و دیگر وسایل هستند. در ادامه با انواع پولیش بیشتر آشنا خواهید شد.
پولیش چیست؟
پولیشها مادهای کرم مانند هستند که در ترکیب خود مواد ساینده دارند. پولیش ماشین برای برطرف نمودن آسیبهایی مانند خط و خش و همچنین درخشان و براقیت رنگ بدنه خودرو استفاده میشود.
پولیشها با سایش مقدار کمی از رنگ اصلی باعث ترمیم آسیبها میشوند.
- این سایش به قدری ناچیز و کم است که به رنگ اصلی خودروها خسارتی وارد نمیکند و تنها لایه نازکی از سطح آن را برمیدارد. اما لازم به ذکر است در مواردی که از انواع پولیش زبر استفاده شود ممکن است مشکلاتی برای رنگ اصلی خودرو به وجود آید، پس باید پولیش خودرو توسط افراد ماهر و کاربلد انجام شود.
معرفی انواع پولیش
- پولیش زبر: در پولیش زبر خاصیت لایه برداری بسیار بالا است. به کمک پولیش زبر خط و خشهای عمیق به راحتی از بین میروند. به دلیل ساییدگی عمیقی که در هنگام استفاده از پولیش زبر ایجاد میشود روی بدنه مات خواهد شد. لذا باید از پولیش نرم هم بعد از پولیش ماشین زبر استفاده کرد تا سطح بدنه خودرو براق شود. پولیش نرم یک مکمل برای پولیش زبر محسوب میشود پس بعد از پولیش زبر باید پولیش نرم کشیده شود. استفاده زیاد و مکرر از پولیش زبر باعث از بین رفتن رنگ بدنه خودرو میشود.
- پولیش نرم: پولیش نرم خاصیت سایندگی ظریفی دارد و باعث از بین رفتن خراش سطحی از روی بدنه خودرو میشود. این مدل از انواع پولیش بدنه خودرو را بسیار صاف و براق میکند. پولیش نرم در پولیش کاری برای سطح بدنه خودروها بسیار مفید است.
از پولیش نرم برای پاک کردن لکههایی مانند شیره درختان، قیر و… که به سهولت قابل پاک کردن نیستند میتوان استفاده کرد، و لکهها را از بین برد.
- پولیش تک مرحلهای: یکی دیگر از انواع پولیش، پولیش تک مرحلهای است، که نام دیگر آن پولیش متوسط است. این نوع پولیش خودرو دارای لایه برداری کم تا متوسط است، که برای براق کنندگی متوسط تا زیاد استفاده میشود. پولیش تک مرحلهای برای از بین بردن خراشهای سطحی بدنه خودرو کاربرد دارد، که در نتیجه رنگ خودروها را براقتر میکند.
- پولیش واکس: واکس در گروه پولیشها قرار نمیگیرد، ولی در مواردی از پولیش واکس نیز استفاده میشود البته این در صورتی است که سطح بدنه خودرو دارای موج و خراش نباشد. پولیش کاری با واکس به علت چربی که در آن موجود است، باعث درخشندگی بیشتر سطح بدنه میشود، که این براقی و درخشندگی کاملا موقتی خواهد بود. پولیش واکس خاصیت برطرف کردن خط و خش را از روی بدنه خودرو ندارد.
- پولیش تمیز کننده: یکی دیگر از انواع پولیشها پولیش تمیز کننده است، که در واقع زیرمجموعه پولیشهای نرم قرار میگیرد. پولیش ماشین تمیزکننده به صورت اسپری در بازار عرضه میشود. برای درست کردن این نوع از پولیش ابتدا مقداری پولیش نرم و سپس مادهی تمیز کنندهای مانند شامپو را باهم مخلوط میکنند و این پولیش را تولید میکنند.
- از پولیشهای تمیز کننده علاوه بر ترمیم کردن خطوط روی بدنه برای شستشو و تمیزی خودروها هم استفاده میکنند. هنگامی که میخواهید از انواع پولیش تمیز کننده استفاده کنید، لازم است اول بدنه خودرو را با یک دستمال یا یک اسفنج پاک کنید، سپس از پولیش تمیزکننده استفاده نمایید، تا بدنه خودرو تمیز و براق شود.
ترمیم و خش گیری بدنه خودرو با پولیش
برای رفع خط و خش از روی بدنه خودرو در مرحله اول بهتر است، آن را با ناخن دست لمس کنید. اگر با ناخن سطح آسیب دیده قابل لمس بود خراش ایجاده شده سطحی نیست، اما اگر با ناخن قابل لمس نبود خراش سطحی است. سطحی یعنی خراش ایحاد شده روی کیلر است و به رنگ و آستر نفوذ نکرده است.
- خودروهایی که رنگ متالیک دارند، دارای لایهای رنگ به نام کیلر هستند که روی رنگ اصلی قرار میگیرد و از رنگ محافظت میکند. این لایه کیلر باعث شفافیت بیشتر رنگ خودرو میشود.
اگر کیلر سالم باشد با پولیش ماشین میتوانید خطوط عمق ۴۰ میکرون را هم از بین ببرید. ولی اگر عمق بیشتر بود باید از دستگاههای ضخامت سنج استفاده کنید.
- اگر روی بدنه خودرو خطوط عمیق زیادی ایجاد شده باشد، این امر باعث میشود ضخامت رنگ خودرو نیز کم شود. در این مواقع هرگز نباید از پولیش زبر استفاده کرد چون آسیب زیادی به بدنه خودرو وارد میشود. توجه کنید که نباید بیشتر از ۵۰ درصد لایه خارجی را با استفاده از پولیش از بین برد، این کار حتی اگر خطوط را از بین ببرد اما باعث میشود به رنگ خودرو هم آسیب زیادی وارد شود.
اکثرا خطوط ایجاد شده روی بدنه خودرو روی لایه سطحی به وجود میآیند که برای برطرف کردن آنها لازم است، لایه خارجی آنها را با انواع پولیش به خصوص نوع نرم برطرف کنید.
برای یاد گرفتن پولیش زدن باید مهارت و آموزش پولیش ماشین را به طور کامل یاد گرفته باشید. لازم به ذکر است پولیش نیز مانند سمباده باعث حذف سطح کهنه خارجی میشود و سطح جدید را به صورت درخشان نمایان میکند.
برای پولیش خودرو به چه لوازمی احتیاج است؟
- دستگاه پولیشر به سلیقه خود فرد و نوع خط و خش بستگی دارد.
- پد فوم برای انواع پولیش بستگی به خط و خش روی بدنه دارد، که سایز فوم را انتخاب کنید.
- برای براق کردن به خمیر براق کننده پولیش خودرو نیاز است.
- مایع برای پولیش کاری
- پارچه نرم و لطیف
- واکس پولیش
نتیجه گیری
پولیش یک ماده کرمی مانند و حاوی ذرات خاص ساینده است. از پولیشها برای درخشان کردن انواع وسایل مانند وسایل چوبی، وسایل فلزی، خودروها و… استفاده میکنند. امروزه انواع پولیش زبر، پولیش نرم، واکس و… در بازار موجود هستند که برای پولیش زدن از آنها استفاده میشود. برای پولیش خودرو لازم است افراد مهارت کافی را داشته باشند، زیرا اگر پولیش زدن را درست انجام ندهند، به رنگ اصلی بدنه خودرو آسیب جدی وارد میشود.
پیشنهاد میکنم برای مطالعه بیشتر، از سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل نیز دیدن کنید.