در این مقاله بخوانید
کناف کاری چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا انواع کناف را میشناسید؟ کناف کاری چه مزایا و معایبی دارد؟ ابزار مورد نیاز برای نصب کناف کدامند؟ چگونه دوره آموزش صفر تا صد کناف کاری را فرا بگیریم؟ در ادامه به این سوالات پاسخ میدهیم.
مقدمه
کناف کاری یک کار طراحی داخلی برای منازل، ادارات، هتلها و… است، که با استفاده از ابزارها و وسیلههای خاصی نصب میشود. کناف کاری نقش زیادی در زیبا سازی محیط دارد زیرا زیباسازی تنها به چیدمان لوازم محیط بستگی ندارد عواملی مانند سقف، دیوار و کفپوش نیز برای زیبا کردن محیط تاثیر به سزایی دارند.
کناف کاری چیست؟
کناف از متصل کردن پنلهای گچی و غیر گچی به سقف و دیوار محیط ایجاد میشود. کنافها در موقع نصب و کناف کاری با ملات فضای خالی آن را پوشانده و در مرحله نهایی با استفاده از رنگ آمیزی کار را به اتمام میرسانند.
اکثراً جنس انواع کناف از گالوانیزه است. کناف امروزه بسیار پرطرفدار شده است و در محیط خانه، ادارات، هتل و… کاربرد فراوانی دارد.
معرفی انواع کنافها
- کناف سقفی یکپارچه: همان طور که از نام آن پیداست این نوع از انواع کناف به صورت یکپارچه و ثابت است، که قطعههای سقف قادر به جابجایی نیستند. این کنافها دارای ابعاد بزرگی هستند که به صورت بزرگ و یکدست ساخته میشوند. این کنافها دارای دو سیستم مختلف به اسم اجرای یک بی (1B)یعنی اجرای دو طرفه و تیپ آ (A) یعنی تیپ یک طرفه است.
- سقف کناف تایلی: نوع دیگری از کنافها کناف تایلی نام دارد که به صورت قطعات کوچک و جدا از هم درست شده است. انواع کناف تایلی قابلیت جدا شدن را دارند و هر زمان لازم باشد میتوان آن را از سقف جدا کرده و به داخل سقف دسترسی داشت. این نوع کناف ظاهر سادهتری نسبت به کناف یکپارچه دارد.
- سقف کناف مشبک: کناف مشبک یکی دیگر از انواع کناف است. این کنافها با استفاده از سازههای سپری یا تی شکل و همچنین تایل سقفی درست میشوند. این نوع از کنافها با استفاده از آویز به سقف ساختمان متصل میشوند. این تایلها هم در درون آنها قرار میگیرند و همچنین فضای خالی که در داخل آنها به وجود میآیند در واقع یک نوع عایق محسوب میشود.
- کناف دیوار راهرو: کناف کاری تنها برای سقف کاربرد ندارد بلکه برای دیوار نیز استفاده میشود، که در زیبا سازی محیط نقش بسیار مهمی دارد. این نوع از کناف دارای ظرافت بیشتری نسبت به کنافهای سقفی است.
کاربرد کناف سقف و دیوار
مهمترین کاربرد کناف کاری زیباسازی فضای داخلی یک محیط و ساختمان است، وجود کناف در این محیطها علاوه بر زیبایی به مقاومت بیشتر و استحکام بالای دیوارها و سقف کمک میکند. استفاده از انواع کناف در هر محیط متفاوت است زیرا اگر محیطی دارای نم و رطوبت باشد باید از کناف ام ار استفاده شود، این نوع کناف ضد رطوبت است و باعث میشود نم به دیوارها آسیب نرساند.
از کناف اف ار هم در ستونهای محیطها به کار گرفته میشود، زیرا ضد حریق بوده و برای جلوگیری از آتش سوزی مورد استفاده قرار میگیرد. از این رو دو نوع کناف گفته شده در سقف و ستونها کاربرد دارند.
برای زیبایی خانه از کناف مدل ار جی استفاده میشود. این کناف خاصیت ضد حریق و ضد آب ندارد و فقط برای زیبایی و دکوراسیون محیط استفاده میشود.
برای سقفها نیز از کناف معمولی که در دو نوع متحرک و غیر متحرک وجود دارند استفاده میشود. این دو نوع کناف کاری برای پوشش دهی تاسیسات ساختمان و یا زیباسازی سقف مورد استفاده قرار میگیرند. در نتیجه استفاده از کنافها برای مقاومت بیشتر، زیبایی و پوشاندن نقصها در محیط استفاده میشود و نسبت به سایر فعالیتها هزینه کمتری در بر دارند.
مزایای کناف
- کنافها نسبت به سایر مصالح دیگر وزن کمتری دارند، که باعث مقاومت بیشتر ساختمان در برابر زلزله میشوند.
- در مصالح دیگر باید برای نصب مصالح بعدی صبر کرد اما در فعالیت کناف کاری نصب آن را میتوان بلافاصله انجام داد.
- کناف عایق بسیار خوبی است از این رو در مناطق مسکونی و آپارتمانها انتخاب بسیار مناسبی است.
- در نصب انواع کناف مواد دور ریختنی خیلی کمی وجود دارد، لذا در حفظ پاکیزگی محیط زیست بسیار پر اهمیت است.
- با استفاده از کناف زیرکارها مانند لولهها، کابل برق و… به راحتی پوشانده میشوند و نیازی به ایجاد شیار اضافی نیست.
- کناف کاری و نصب کناف از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است.
- کنافها را میتوان در زیر سازههای فلزی و پروفیلی متصل کرد.
- جابجا کردن کناف بسیار راحت است.
- نصب انواع کناف بسیار آسان است.
معایب کناف
- یکی از مهمترین عیبهای کناف آسیب پذیری در برابر رطوبت است و نمیتوان از آن در حمام و یا استخرها استفاده کرد.
- کنافها در برابر ضربه بسیار حساس هستند و نباید از آنها در جاهایی که مورد ضربه قرار میگیرند استفاده شود.
- برای نصب انواع کناف مهارت زیادی لازم است و باید افراد با تجربه و کاربلد کناف کاری را انجام دهند.
- اگر برای نصب کناف از محصولات بی کیفیت استفاده شود باعث بروز مشکلات زیادی میشود.
ابزار نصب کناف کاری
برای نصب کناف به ابزارهایی نیاز است. این ابزارها عبارتاند از: جک نگهدارنده، جک بالابر، دستگاه برش طولی و قرقرهای، اره چاقویی، تیغ برش، پیچ زن کناف، انبر پانچ، قیچی، کاردک، پیچ گوشتی زاویه دار، سمباده، ماله، ریسه و … .
ضخامت کنافها و کاربرد آنها
- کنافهایی که ضخامت ۶ میلیمتری دارند برای محیطهای منحنی و قوس دار استفاده میشوند.
- کنافهایی با ضخامت ۱۰ میلیمتر برای طرحهایی که انحنای زیاد دارند مورد استفاده قرار میگیرند.
- کناف ۱۲ میلی متری برای دیوارهای جدا کننده و غیر باربر و سقف دکوراتیو یا ساده استفاده میشود.
- کنافهایی با ضخامت ۱۵ و ۱۸ میلیمتر به بالا برای قسمتهایی که به مقاومت بیشتی احتیاج دارند استفاده میشود. همچنین برای قسمتهایی که برخورد اجسام در آنها بیشتر است نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
نتیجه گیری
برای زیبا سازی منازل، ادارات، هتلها و… از کناف کاری استفاده میشود. کنافها انواع مختلفی دارند و به صورت یکپارچه و متحرک به بازار عرضه میشوند. برای نصب کناف از ابزارهایی استفاده میشود و باید پنلها طبق اصول نصب شوند تا مشکلی به وجود نیاید. کنافها با استفاده از پیچ و مهره به یکدیگر متصل میشوند و منافذ خالی به وجود آمده را میتوان با استفاده از ملات پر کرد.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.