در این مقاله بخوانید
کناف کاری چگونه انجام میشود؟ جنس کناف از چیست؟ برای مکانهایی که رطوبت زیاد است از چه صفحاتی استفاده کنیم؟ برای جلوگیری از کپک زدگی بهتر است از چه صفحاتی جهت نصب کناف استفاده شود؟ اجزای تشکیل دهنده کناف چیست؟ چگونه از دوره آموزش کناف کاری ساختمان استفاده کنیم؟ برای اینکه به پاسخ سوالاتتان دست پیدا کنید تا آخر همراه ما باشید.
مقدمه
پیشرفت تکنولوژی و گسترش فناوریهای جدید موجب پیشرفت در زمینههای مختلف به خصوص در صنعت ساخت و ساز شده است. این پیشرفت باعث تولید مصالح نوین و با کارایی بسیار مفید و مطلوب گشته است و استفاده از آنها مشکلات کمتری دارد
یکی از این مصالح و روشهای نوینی که امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده است و در طراحی و دکوراسیون داخلی بسیار پرکاربرد شده است کناف کاری نام دارد. برای اینکه بدانید کناف کاری چگونه انجام میشود ابتدا بهتر است با خود کناف آشنا شوید. با ما همراه باشید تا با اصول و چگونگی کار با آن و نصب کناف آشنا شوید.
کناف چیست؟
کناف یکی از مصالح نوین و کارآمد امروزی است که در طراحی و دکوراسیون منازل و ادارات و… مورد استفاده قرار میگیرد. به طورکلی کناف نام یک برند خانوادگی و معروف آلمانی است، که به دلیل گسترش فعالیتهای خود جهانی شده است و راه خود را به کشور ما نیز باز کرده است و وارد بازارهای ایران نیز شده است.
کناف از صفحات گچی با روکش کاغذی تشکیل شده است که برای نصب و اجرای آن نیازی به آب نیست. کناف کاری از مزایای بیشتری نسبت به گچ برخوردار است.
مراحل انجام کناف کاری
چگونگی اجرا و پرداخت کناف کاری نیازمند افراد متخصص و کار بلد این حرفه است. به طور کلی نصب کناف در چهار روش مختلف انجام میشود که هرکدام از این روشها بر اساس محل انتخاب و انجام میشوند.
روش اول
اجرای کناف روی دیوارهای کاذب پوششی: از این روش بیشتر برای بازسازی ساختمانها و منازل قدیمی استفاده میشود. در دو روش با سازه و بدون سازه انجام میگیرد که در ادامه به توضیح هرکدام میپردازیم.
کناف کاری با سازه:
در این روش صفحات گچی کناف با پیچ کردن به سازه فلزی که در زمینه نصب است اتصال میشود و برای عبور تاسیسات الکتریکی و مکانیکی فاصله مناسبی بین صفحات و زمینه ایجاد میشود.- کناف کاری بدون ساز:
در این روش نصب کناف، ابتدا با استفاده از خمیر مخصوصی به نام پرفلیکس یک لایه گچ را مستقیم روی دیوار نصب میکنند و سپس به بتونه درزگیری مینمایند و در مرحله بعد عملیات کاشی کاری یا کاغذ دیواری و… را انجام میدهند.
روش دوم
- اجرای کناف روی دیوار کاذب جداکننده: در بسیاری ساختمانها از دیوار کاذب برای جدا کردن قسمتهای مختلف از هم استفاده میکنند. که این سازههای جداکننده قابهای فولادی سبک هستند و غالبا به شکل حروف C و U استفاده میشوند. در این دیوارها صفحات گچی توسط پیچهایی به این سازههای متصل میشوند و با بتونه درزگیری میشوند. بعد از درزگیری این دیوارها برای نصب کاغذ دیواری و کاش و حتی رنگ آمیزی و نقاشی آماده میشوند.
روش سوم
نصب کناف مشبک روی سقف کاذب است: این روش یکی از پرکاربردترین انواع کناف کاری است. در این روش از صفحات گچی یا پوشالی استفاده میشود و توسط آویزهای مخصوصی به سقف متصل میشوند و در مرحله بعد صفحات از پیش ساخته شده روی آنها اجرا میشود. این نوع کناف کاری به راحتی نصب و اجرا میشود زیرا تنظیم ارتفاع سقف به راحتی انجام میشود.
روش چهارم
آخرین روش اجرا و نصب کناف یکپارچه روی سقف کاذب: در این روش ابتدا باید زیرسازیهای لازم انحام گیرد، یکی از این زیرسازیها اجرای زیرسازی فولادی است. با زیرسازی فولادی کناف توسط پیچ و مهره روی این سازههای فولادی نصب میشود. بعد از کناف کاری نوبت به بتونه کاری و درزگیری صفحات میرسد. این روش نسبت به سایر روشها سرعت اجرای بالایی دارد و به راحتی بعد از نصب و بتونه میتوانید صفحات را رنگ امیزی کنید.
اجزای تشکیل دهنده کناف چیست؟
برخلاف تصور و باور عموم مردم، کناف فقط از گچ ساخته نشده است و به طور کلی کنافها به چند دسته مختلف تقسیم میشوند که هر کدام از ترکیب مشخصی تشکیل شدهاند. در ادامه به چند مورد از این کنافها اشاره میکنیم.
- RG یا صفحات گچی معمولی روکش دار: از آنجایی که این نوع کناف معمولی است از آن بیشتر در محیط و دیوارهای معمولی استفاده میشود.
- پنل کناف MR :MR صفحات گچی که در برابر رطوبت مقاوم هستند و از این صفحات در مکانهایی مانند سرویس بهداشتی، حمام حتی استخرها میتوان استفاده کرد. به طور کلی میتوان گفت در محیطهایی که رطوبت بالایی دارند کناف کاری باید از نوع MR باشد.
- پنل کناف FR: صفحات گچی که در برابر حریق مقاوم هستند و از آنها در مکانها و محیطهایی که امکان وقوع آتش سوزی وجود دارد استفاده میشوند. ساختار این پنلها به گونهای است که از گسترش آتش سوزی جلوگیری میکنند. رنگ این پنلها قرمز است و در مکانهایی شلوغ مانند بیمارستانها و مساجد و… مورد استفاده قرار میگیرند.
- FM صفحات مقاوم در برابر آتش و رطوبت: ساختار آنها پیشرفتهتر از انواع دیگر است و همین باعث کارایی بیشتر این صفحات شده است. همانطور که از اسمشان پیداست این صفحات در برابر حرارت و آتش مقاوم هستند و همین ویژگی باعث گرانتر شدن آنها نسبت به سایر کنافها شده است.
- صفحات diamant سازگار با محیط زیست: ساختار این پنلهای گچی به گونهای است که آنها را در برابر حرارت و رطوبت مقاوم کرده است. این کنافها علاوه بر این که در برابر رطوبت و حرارت مقاوم هستند در برابر کپک و پوسیدگی هم مقاومت دارند. در جاهایی که نیاز به مراقبت بیشتری هست بهتر است کناف کاری با این صفحات انجام شود زیرا این پنلها در برابر ضربه نیز مقاوم هستند.
جمع بندی
همانطور که در این مطلب اشاره شد کناف نام تجاری یک شرکت آلمانی بوده بوده که در ایران نیز فعالیت داشته است. جنس کنافها متناسب با نوع کارکرد و محیط مورد استفاده از پنل کناف RG ،MR و… متفاوت است. کناف کاری نیاز به تخصص دارد و افراد کاربلد این حرفه را مطلبد که بتواند در محیطهای مختلف زیرسازیهای مناسب و مراحل نصف کناف را انجام دهد.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.