در این مقاله بخوانید
کناف چیست؟ کناف کاری برای چه مواردی استفاده میشود؟ با استفاده از دوره آموزش نصب و اجرای کناف چگونه میتوان ساختمان را شیک کرد؟ از صفحات گاردکس در چه محیطهایی استفاده میشود؟ چه موادی در ساخت صفحات کناف استفاده میشود؟ سقف کاذب کناف چگونه نصب میشود؟ با ما همراه باشید تا به پاسخ سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
همانطور که میدانید امروزه دکوراسیون داخلی منازل از اهمیت ویژهای برخوردار است. از همین رو استفاده از سقفهای کاذب با اجرای کناف میتواند تاثیر شگرفی در دکوراسیون خانه داشته باشد. سقف کاذب کناف از محصولات نوین گچی است که با سرعت بسیار بالایی قابل اجرا است.
کناف چیست؟
شرکت کناف برای اولین بار در آلمان تاسیس شد و بیش از 80 سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد. این شرکت صفحاتی با روکشهای گچی سبک، عایق و… را تولید و روانه بازارهای جهانی میکردند.
کناف که به اصطلاح صفحهای با روکشهای گچی است در قسمتهای مختلف ساختمانها اعم از سقفها، دیوارها، دیوارهای جداکننده و… مورد استفاده قرار میگیرند.
با اجرای کناف کاری به سرعت منزل خود را به روز و شیک کنید!
از زمانهای بسیار دور انسانها به دنبال زیباسازی محیط زندگیشان هستند و برای این کار تلاشهای زیادی کردهاند. امروزه نیز برای ان امر مهم تلاشهای زیادی صورت گرفته و همچنان نیز در حال انجام است یکی از مصالح نوینی که تاثیر شگرفی در دکوراسیون ساختمانها ایجاد میکند کناف است و اجرای کناف نیازمند آدم کاربلد این حرفه است.
مراحل انجام کار
برای اجرای کناف ابتدا باید زیرسازیهای لازم انجام بگیرد که زیرسازی سقف با دیوار متفاوت است و ما در اینجا نحوه نصب و اجرای سقف کاذب کناف را معرفی میکنیم.
برای اجرای کناف روی سقف کاذب از تخته گچهای از پیش ساخته استفاده میکنند آنها را روی سازههای فلزی وصل میکنند. بدین صورت که ابتدا شبکه فلزی را به سقف اصلی متصل میکنند سپس صفحات کناف گچی را روی آنها نصب میکنند.
بعد از نصب پنلهای گچی باید تمامی درز و شکافها پر شوند که این کار با بتونه گیری یا درزگیری انجام میشود. بعد از اینکه درز گیری انجام شد باید یک لایه ماستیک روی کار زده شود تا سطحی یکدست و صاف ایجاد شود و زیرسازی مناسب برای رنگ آمیزی ایحاد شود.
کناف کاری برای چه مواردی استفاده میشود؟
- دیوار کاذب جدا کننده: با کناف کاری میتوان فضای داخلی ساختمان را به قسمتهای مختلف تقسیم کرد که به این کار ایجاد دیوار کاذب میگویند. این دیوارها از قابهای فولادی سبک ساخته شدهاند و برای نصب به پیچهای مخصوصی نیاز دارند. دیوار کاذب جداکننده ده تا پانزده برابر سبکتر از دیوارهای سنتی است. به دلیل کاهش بار مرده ساختمان باعث کاهش خطرات ناشی از زلزله میشود. همچنین برای از بین بردن درزهای ایجاد شده بتونه کاری لازم است. بعد از اتمام اجرای کناف دیوار جداکننده و بتونه گیری آن میتوانید به دلخواه این دیوار کنافی را رنگ آمیزی یا کاشی و حتی کاغذ دیواری کنید.
- سقف کاذب کناف یکپارچه: سقف کاذب کناف یکپارچه در کارگاههای تولیدی با استانداردهای مشخص تولید و عرضه میشوند. برای نصب این سقفها باید زیرسازی فولادی انجام بگیرد.
اجرای آنها با سرعت بالایی انجام میگیرد و بعد از اتمام کار قابل رنگ آمیزی هستند. همچنین به راحتی میتوانید به تاسیسات الکتریکی که در زیر کار شده دسترسی داشته باشید.
- دیوار کاذب پوششی: از این نوع دیوارها برای نوسازی یا ترمیم ساختمانهای قدیمی استفاده میشود و اجرای آنها به دو صورت با سازه و بدون سازه امکان پذیر است که در حالت بدون سازه با استفاده از چسب پرلفیکس به عنوان پوشش روی دیوارهای سنتی نصب میشود.
- سقف کاذب کناف مشبک: این صفحات کناف از تایلهای پوشالی و گچی درست میشود و به آویزههای مخصوصی به سقف وصل میشوند. اگر میخواهید ارتفاع سقف را خودتان تنظیم کنید این نوع سقفهای بهترین گزینه برای تنظیم ارتفاعهای دلخواه هستند. همچنین چز سقفهایی هستند که به راحتی نصب میشوند از این رو پرطرفدارترین کنافها در دنیای کناف کاری هستند.
انواع صفحات کناف از نظر متریال
پیشرفت فناوری ساخت و ساز در سالهای اخیر سبب جایگزینی مصالح نوین با مصالح سنتی شده است. از این مصالح نوین میتوان سیستم ساخت و ساز خشک را نام برد. یکی از این مصالح نوین کناف است که به اصطلاح کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که نصب و اجرای آن به راحتی صورت میگیرد. برای تهیه و تولید کناف از متریالهای مختلفی استفاده میشود و برای اجرای کناف باید از ابزارهای خاصی استفاده کرد. با ما همراه باشید با انواع کناف آشنا شوید.
- صفحات روکش دار گچی: این صفحات کناف مقاومت خوبی در برابر آتش سوزی و رطوبت دارند و برای مصارف عمومی ساخته میشوند.
- صفحات مسلح سیمانی: برای مصارف عمومی و برای فضاهای داخلی و خارجی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.
- صفحات گاردکس: این صفحات کناف برای محیطهایی که احتمال کپک زدگی، آتش سوزی، رطوبت و.. وجود دارد مناسب است زیرا این صفحات در این شرایط مقاومت بسیار بالایی دارند.
- صفحات آکوستیک و تصفیه کننده هوا: همانطور که از اسمشان پیداست برای تصفیه کردن هوا به کار میروند و از این رو برای محیطهایی که در معرض آلودگی شدید هوا قرار دارند بسیار مناسب است زیرا از نفوذ آلودگی هوا جلوگیری میکنند.
- تایلهای پشم و چوب: این تایلها قابلیت جذب صدا را دارند و برای محیطهای شلوغ مثل سالنهای ورزشی، آمفی تئاتر و ساختمانهای اداری مناسب هستند.
ضخامت های مختلف صفحات کناف
- ضخامت 5/6 میلی متری صفحه کناف: برای محیطهایی که پیچ و خم کمی دارند و برای اجرای طرحهای رو کار استفاده میشوند.
- ضخامت 5/9 میلی متری صفحه کناف: این صفحات کناف برای سقف کاذب و دیوار جدا کننده به دلیل ضخامت کم مناسب نیستند.
- ضخامت 5/12 میلی متری صفحه کناف: بیشترین تولید کارگاههای تولیدی از این نوع صفحات کناف است زیرا بیشترین کاربرد را دارند.
- ضخامت 15-18 میلی متری و یا بالاتر صفحه کناف: برای محیطهایی که نیاز به مقاومت بالا دارند استفاده میشوند.
جمع بندی
امروزه نصب و اجرای کناف به دلیل زیبایی ظاهری، تنوع فوق العاده، سرعت بالای نصب و اجرای آن و… طرفداران بسیاری پیدا کرده است. از صفحات کناف برای قسمتهای مختلف ساختمان از جمله دیوار جداکننده، دیوار پوشی و سقف کاذب و… استفاده میشود. کنافهای عایق صوت، حرارت، رطوبت و… هستند.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.