در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانیم:
کناف چیست؟ آیا انواع کناف را میشناسید؟ درباره انواع سقف کناف و ضخامت آنها چه میدانید؟ کناف کاری سقف چه مزایایی دارد؟ استفاده از دوره آموزش کناف کاری ساختمان چگونه است؟
مقدمه
در سالهای اخیر با وجود فناوری های جدید راه یافته به صنعت ساخت و ساز، مصالح نوینی در این حوضه تولید شده اند که این مصالح به علت ظرافت و سبکی بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفته اند. امروزه با وجود ایده های مختلف در طراحی و زیبا سازی دکوراسیون داخلی کناف کاری به عنوان یکی از انواع سقفهای کاذب مورد استفاده قرار میگیرد که در زیبا سازی سقف بسیار پرطرفدار شناخته شده است. کناف ابتدا توسط یک خانواده آلمانی ساخته شد و بعدها به عنوان برند همین محصول به بازارهای مختلف عرضه شد.
در ادامه انواع کناف را مورد بررسی قرار میدهیم.
کناف چیست؟
کناف به نوعی سقف کاذب گفته میشود که توسط تانلها یا پوشال به صورت شبکهای از ورقههایی با پیچ و مهره به سقف وصل میشود. سپس با لایهای از گچ و درزگیر روی آن را میپوشانند. انواع کناف به عنوان یکی از مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز که به صورت خشک یا بدون نیاز به آب به کار میرود، کاربرد دارند.
کناف کاری سقف نه تنها زیبایی را برای محیط ایجاد میکند بلکه دارای مزایای دیگری نیز هست که از جمله آنها میتوان به سرعت نصب و اجرای بالا، تنوع فوق العاده، زیبایی ظاهری و کارایی فراوان اشاره کرد.
انواع صفحات کناف
به طور کلی انواع کناف به صورت زیر دسته بندی میشوند
کناف صفحات ساده RG:
صفحات ساده RG به نوعی کناف معمولی گفته میشود که دارای صفحهای روکش دار با لبه بلند طولی و سطحی است که با مقوا محکم پوشیده شده است. در بین انواع کناف از این نوع کناف معمولی بیشتر در دیوارههای جدا کننده، پوشش دیوارهای سنتی به جای گچ کاری و گچ و خاک، سقف کاذب و طراحیهای داخلی ساختمان استفاده میکنند.
صفحات مقاوم در برابر آتش FR:
کناف FR به نوعی از کناف با صفحات روکش داری گفته میشود که دارای الیاف فایبرگلاس است و وجود این الیاف در بافتهای کناف به آن خاصیت مقاومت در برابر آتش را میدهد. این نوع کناف را معمولا با مهر قرمز کناف چاپ شده در امتداد پشت صفحه نشان گذاری میکنند.
صفحات مقاوم در برابر رطوبت MR:
صفحات مقاوم در برابر رطوبت یکی دیگر از انواع کناف هستند که صفحه روکش دار و جنس مواد درون آن در برابر رطوبت بسیار مقاوم است. از کناف MR بیشتر برای کناف کاری بخشهای مرطوب منازل و ساختمانها استفاده میکنند، مانند بخش آشپزخانه، دستشویی و حمام.
صفحات مقاوم در برابر آتش و رطوبت FM:
کناف FR در واقع ترکیبی از دو نوع کناف مقاوم در برابر رطوبت و ضد حریق است، در هنگام ساخت این نوع کناف از صفحات و روکشهای مقوای محکم استفاده شده که این سبب میشود کاملا خاصیت ضد آب بودن خود را حفط کند. همچنین وجود ورقههای فایبرگلاس در ساختار درونی سبب میشود عایق حرارتی و مقاوم در برابر آتش نیز باشد. کارایی این نوع کناف نیز مانند کناف MR بیشتر در محیط مرطوبت ساختمان در بخشهای مثل دستشویی، حمام و آشپر خانه است.
انواع سقف کناف و ضخامت آنها
همانطور که میدانید برای انجام کناف کاری سقف یکی از مهمترین نکاتی که باید رعایت شود میزان ارتفاع سقف خانه است. در برخی از منازل که دارای سقفهای کوتاهی هستند و قصد کناف کاری دارند باید از کنافهایی با ضخامت کمتر استفاده کنند و در منازل با سقف بلندتر میتوان از کنافهایی با ارتفاع بیشتر استفاده کرد. در این قسمت به ضخامت انواع کناف برای سقفهای مختلف میپردازیم.
- صفحه کناف با ضخامت 6 میلی متر
از صفحه کناف با ضخامت ۶ میلی متر برای اجرا در طرح کنافهایی که منحنی و قوس تند دارند استفاده میشود. همچنین از کناف با ضخامت شش میلیمتر در ساخت کناف دیوار و کناف کاری سقف استفاده نمیشود.
- صفحه کناف با ضخامت ۱۲میلیمتر
از این نوع کناف با ضخامت دوازده میلیمتر برای ساخت دیوارهای جدا کننده و غیر باربر، دیوار پوششی و سقف ساده یا دکوراتیو استفاده میشود.
- صفحه کناف با ضخامت ۱۵ و۱۸ میلی متر و بالاتر
از این نوع کناف با ضخامت پانزده و هجده میلیمتر برای قسمتهایی که نیاز به مقاومت و استحکام بیشتری دارند استفاده میشود. همچنین از این صفحات کناف برای قسمتهایی که احتمال برخورد اجسام خارجی و سخت وجود دارد نیز استفاده میکنند.
انواع سقف کناف
- سقف کناف ثابت (سقف کناف ساده یا یکپارچه)
این مدل سقف از یک زیرسازی سبک معلق از جنس گالوانیزه با مقاطع ناودانی شکل تشکیل شده است که پنل های گچی یک یا دو لایه با پیچ روی آن نصب میشوند. سپس درزهای موجود بین پنلها را با بتونه میپوشانند و باعث می شود سقف یکپارچه و بدون هیچ درز و شکافی به نظر برسد.
- سقف کناف طرح دار یا دکوراتیو
این نوع سقفها به دلیل داشتن طرح و دکور متنوعی که دارند در فضاها و مکانهای مختلفی استفاده میشوند. انواع سقف کاذب کناف شامل موارد زیر میشود: سقفهای کنافی گنبدی شکل، سقفهای کاذب تونلی، سقفهای کنافی با نور مخفی در حاشیه، سقفهای کنافی با حاشیه ساده، سقفهای کنافی منحنی و قوسی، سقفهای کاذب کمانی.
- سقف کناف متحرک
سقف کناف متحرک از یکسری سازههای T شکل و تایلهای سقفی ساخته میشود که شبکه سازه های T شکل با آویزهایی که قابل تنظیم هستند به سقف وصل میشوند و سپس تایلها درون این شبکه قرار داده میشوند.
تایل های مورد استفاده در این نوع سقف کاذب کناف شامل تایلهای پی وی سی، آکوستیک، فلزی، گچی و انواع طلق میباشند.
جمع بندی
در سالهای اخیر توجه به دکوراسیون و طراحی داخلی منازل و ادارهها بسیار افزایش یافته است به نوعی که از تکنیکهای مختلفی مثل کناف کاری در این حوضه استفاده میکنند. کناف کاری با ایجاد طرحهای مختلفی که دارند باعث زیبایی و جذابیت فضای داخلی میشوند که با توجه به مکان مورد استفاده انواع مختلفی دارند.
انواع کناف در ضخامت و مواد سازنده باهم تفاوت داشته و هر کدام برای محیط مخصوص به خود استفاده میشوند. مثلا کناف مقاوم در برابر رطوبت برای حمام، آشپزخانه، دستشویی مورد استفاده قرار میگیرد، یا به طور مثال کناف با ضخامت شش میلیمتر در طرح کنافهایی که منحنی و قوس تند دارند استفاده میشود.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.