در این مقاله بخوانید
کناف کاری چیست؟ از کناف کاری چه میدانید؟ آیا از روش نصب کناف اطلاعی دارید؟ کناف کاری در چه موقعیتهایی کاربرد دارد؟ چگونه از دوره آموزشی کناف استفاده کنیم؟ در ادامه پاسخ این سوالات را میخوانید.
مقدمه
شما میتوانید به وسیله کناف کاری سقف یا دیوارهای زیباتری را داشته باشید. آموزشهایی که در زمینه نصب کناف وجود دارند موجب میشوند که شما ایدههای جذابتری داشته باشید. یادگیری فنون و مهارتهای این رشته نیز باعث ایجاد طرحهای جدیدتر و زیباتر خواهد شد.
همانطور که میدانید علم روز به روز تغییر میکند و بهتر میشود. رشتهی کناف کاری نیز از این قاعده مستثنی نیست و همواره در حال تغییر است. از این رو بهتر است تا دانش فرد در این زمینه به روز باشد. در این مقاله قصد داریم نکات اصلی و صفر تا صد کناف کاری و نصب کناف را به شما آموزش دهیم.
کناف کاری چیست؟
کناف کاری شامل روشهایی است که از طریق آنها شما میتوانید یک کناف خوب را در سقف یا دیوار اجرا و نصب کنید.
مقدمات کناف کاری
هر روزه به تعداد علاقه مندان به کار نصب کناف افزوده میشود. این کار به این علت است که کناف کاری در مقایسه با روش گچ کاری از هزینهی کمتری برخوردار است. علاوه بر این اجرای این روش نیز راحتتر است. کنافها در مکانهایی چون رستورانها و کافهها، واحدهای مسکونی، شرکتها و ادارات قابل مشاهده هستند.
برای اینکه مقدمات اولیهی کناف کاری را آموزش ببینید بهتر است دربارهی تقسیم بندی کنافها بیشتر بدانید. کنافها را به دو دستهی کلی تایلی و یکپارچه تقسیم میکنند. هر کدام از این کنافها برای اجرای خود نیازمند یک روش منحصر به فرد هستند.
کنافهای یکپارچه
کنافهای یکپارچه را بیشتر در سقفها به کار میبرند. این نوع کناف یک حالت پوششی یکدست فراهم میکند. در این حالت ابعاد کنافها وسیع هستند. در نتیجه زمان و هزینهی بالاتری نیز باید برای آنها صرف کرد. کنافهای یکپارچه را میتوان به صورت یک طرفه یا دو طرفه اجرا کرد.
کنافهای تایلی یا متحرک
کنافهای تایلی در مقایسه با کنافهای یکپارچه از ابعاد کوچکتری برخوردار هستند. بنابراین جابهجایی و نصب آسانتری نیز دارند. کنافهای تایلی در سقفهایی که لازم است به پشت آنها دسترسی داشته باشیم، گزینهی بهتری هستند.
چون همانطور که میدانید از این طریق میتوان به سادگی آنها را باز کرد و دوباره نصب نمود. سقفهایی که از طریق کنافهای تایلی ساخته میشوند ظاهری ساده و شیک دارند. آنها را میتوان در مکانهایی چون راهروها، آشپزخانه یا سرویسها نصب نمود.
اجرای کناف
در زمان کناف کاری، اجرا و نصب کناف از موارد مهمی است که باید به آن توجه کرد. اجرای هر چه بهتر کنافها موجب کیفیت بالای کار برای شما خواهد شد. در نتیجه برای اجرای بهتر کنافها بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید.
- آشنایی با ساختار کناف
اولین حالتی که باید به آن توجه شود، ساختار کناف است. اگر ساختار کناف شما به صورت یکپارچه باشد، سقف دارای دو قسمت اساسی است. که هر کدام از این دو قسمت زیر سقف اصلی قرار داده خواهند شد.
- زیر سازی سقف
برای نصب کناف شما به زیرسازی احتیاج خواهید داشت. اکثرا جهت زیرسازی از فولاد یا قطعات فلزی استفاده میکنند. برای زیرسازی بهتر است لازم است از کیلیپس، آویز و سایر اتصالات ویژه استفاده کنید تا سازهی شما استحکام لازم را داشته باشد.
- لایه پوشاننده
بعد از انجام زیرسازی، نوبت به ایجاد یک لایهی پوششی میرسد. جنس مصالحی که برای این لایه مورد استفاده قرار میدهید بسیار حائز اهمیت است. این لایه پس از اجرا به طور مستقیم عایق دار خواهد شد و در آخر روزنههایی ایجاد شده بین این لایه و تایل باید از طریق ماستیک یا درزگیر کاملا پوشانده شود.
- تهیه آویز مناسب
بهطورکلی آویزهایی که در کناف کاری مورد استفاده قرار میدهید بسته به طرح و جنس سقف تفاوت دارند. با توجه به این نکته که سقف کاذب سنگین است، مدل شما و استحکامی که در نظر دارید باید آویز مناسبی داشته باشد. در این موارد براکتها نیز میتوانند کاربرد داشته باشند.
- فشنگ
برای اتصال آویزها به سقف اصلی شما احتیاج به تعدادی فشنگ خواهید داشت. البته توجه به این نکته لازم است که اتصال فشنگها به سقف از طریق هیلتیها صورت میگیرد. هیلتیها میتوانند انرژی لازم برای وصل کردن فشنگها به سقف را برای شما ایجاد کنند.
- استفاده از وسایل دکوراتیو
بعد از نصب کردن کناف، شما یک سقف یکپارچه خواهید داشت. در این صورت شما قادر هستید که روی سقف خود از تعدادی تایلهای دکوری نیز استفاده نمایید. معماران داخلی عموما به این حالت علاقهی خاصی دارند. زیرا که از این طریق میتوانند مدل مورد نظر خود را اجرا کنند. اما باید در نظر داشت که قیمت این نوع کنافها از حالتهای قبلی کمی گرانتر است.
نحوه اجرای کناف
در حالت کلی دو روش برای اجرای کناف کاری وجود دارد. این دو روش هر یک دارای خصوصیات ویژهی خود هستند.
روش اول: اجرا به صورت دو طرفه
جهت نصب کناف با این روش، باید ابتدا در قدم اول زیرسازی انجام گیرد و ترازبندی اجرا شود. به همین علت شما میتوانید از طریق ترازهای لیزری روی سقف ترازبندی داشته باشید. از طریق این عمل فاصله بین سقف و کناف به خوبی شناسایی میشود. در قدم بعدی باید کلافهای رنگی را به چهار طرف دیوار اتصال کنید و روی نبشی آنها بگذارید تا عمل زاویه سازی انجام گیرد.
با توجه به فاصلههای مناسب میتوان آویزها را وصل کرد. این آویزها به شما کمک خواهند کرد که سقف کاذب و اصلی را به هم متصل نمایید. دقت داشته باشید که اگر فاصله آویزها بیشتر شود، سقفهای کاذب ممکن است شکسته شوند. در روش کناف کاری دو طرفه شما میتوانید تایلهای خود را به صورت عرضی و طولی نصب کنید.
روش دوم: اجرای کناف به صورت یک طرفه
اگر شما روش نصب کناف به صورت یک طرفه را به کار میبرید، در این صورت میتوانید کنافها را به شکل طولی یا عرضی روی زیرسازی که قبلا اجرا کردهاید، انجام دهید. اینگونه کنافها در یک سمت از قطعات یک نوع تورفتگی دارند.
در نتیجه ضخامتشان به طبع کمتر است. به همین علت در زمان اتصال باید توجه داشته باشید که اتصال از همین قسمت صورت گیرد. بعضاً دو تایل کنافهای متحرک، خیلی مناسب کنار هم قرار نمیگیرند. در این صورت بهتر است از طریق تیغ روی سطح کناف یک تورفتگی ایجاد کنید تا بتوان آنها را به خوبی در کنار هم قرار داد.
جمع بندی
در حالت کلی باید بدانید که آموزش و یادگیری کناف کاری برای همهی افراد میتواند صورت بگیرد. اما نکتهی حائز اهمیت اینجا است که در طی این آموزشها افراد باید بتوانند از پس مشکلاتی چون ترک، نم زدگی، زرد شدن، محکم نبودن و… نیز بربیایند. همچنین این افراد باید بتوانند در نهایت کار با کیفیتی را تحویل دهند.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.