در این مقاله بخوانید
آیا میدانید پولیش خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟ آموزش پولیش خودرو را چگونه فرا بگیریم؟ آیا انواع پولیش را میشناسید؟ آیا میدانید در هنگام تهیه پولیش باید چه نکاتی را در نظر بگیرید؟ از دستگاههای پولیشر چه میدانید؟
در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.
مقدمه
پولیش خودرو یک ماده به رنگ کرم است. از این ماده برای از بین بردن خط ، خش و لکههای روی بدنه خودرو استفاده میشود. کار پولیش برداشتن لایه نازک و ظریفی از رنگ خودرو است ولی این عمل به رنگ ماشین آسیب وارد نمیکند و فقط باعث برداشتن خط و خش از سطح خودرو و زیبایی رخ ماشین میشود.
پولیش خودرو چیست؟
پولیش نوعی ماده به رنگ کرم و گاهاً مطابق با درجه زیری آن سفید تا اخرایی است. این پولیشها برای از بین بردن خط، خش و آلودگی روی خودرو مورد استفاده قرار میگیرند. پولیش دارای عنصری است که با استفاده از آن یک لایه نازک از رنگ ماشین را برداشته و با سایندگی خط و خشی که روی خودرو بوده را از بین می برد.
در بعضی از انواع پولیش از واکس نیز استفاده شده است که با کمک آن درخشندگی رنگ و بدنه خودرو را دو برابر میکند. برای استفاده از پولیش میتوان با استفاده از دست و یا با یک دستگاه برقی با کمک یک پارچه نرم اقدام به پولیش کاری کرد، همچنین میتوان از دستگاهی مانند دریل که به صورت دورانی دور میخورد نیز به عنوان دستگاه پولیش استفاده کرد.
نکات لازم برای انتخاب پولیش
برای انتخاب پولیش خودرو باید توجه داشت که پولیشی را خریداری کنید که چربی آن مانند سیلیکون و پارافین بسیار کم باشد. چون در غیر این صورت زمانی که از آن استفاده میکنید خط و خش را میپوشاند ولی بعد از آن که چربی آن پاک شود، دوباره خط و خش آن نمایان میشود. به همین دلیل باید از پولیش خودرویی که دارای مواد سیلیکون فیری و بدون مواد چربی باشد استفاده کرد تا خط و خش روی بدنه به طور کامل از بین رود.
انواع پولیش خودرو
انواع پولیش معمولا به ۵ نوع زبر، نرم، تک مرحلهای، پولیش واکس و واکس تقسیم بندی میشوند که در ادامه مهمترین آنها را شرح میدهیم.
- پولیش نرم: این نوع از پولیش سایندگی ظریفی دارد، که این خاصیت پولیش خودرو سبب میشود که تمام خط و خشها از بین برود و باعث براقی بدنه خودرو میشود. از پولیش نرم برای قسمتی از بدنه و یا تمام بدنه ماشین میتوان استفاده کرد. هر کدام از انواع پولیش خاصیت خود را دارند اما پولیش نرم علاوه برا برطرف کردن خط و خش میتواند شیره درختان، قیر و… را نیز از روی بدنه خودرو برطرف کند و آن را به نحو احسنت پولیش کاری کند.
- پولیش زبر: این نوع پولیش خودرو به علت خاصیت زبری بالایی که دارد برای ساییدگیهای بسیار بالا مناسب است. با استفاده از پولیش زبر میتوان سختترین خراشها را هم برطرف کرد. لازم به ذکر است منظور از سختترین خراش خراشی است که هنوز به سطح زیر رنگ بدنه نرسیده باشد.
به علت ساییدگی بالای این نوع پولیش سطح آسیب دیده کاملا مات میشود، لذا پولیش زبر به تنهایی قابل استفاده نیست و باید همراه پولیش نرم مورد استفاده قرار گیرد. باید به این نکته نیز توجه داشت اگر زمان زیاد و مکرری از انواع پولیش زبر استفاده شود سبب از بین رفتن رنگ خودرو میشود.
- پولیش واکس: پولیشها در کل به دو دسته نرم و زبر تقسیم میشوند، ولی پولیش واکس همان خصوصیات پولیش نرم را دارد و واکس در گروه پولیشها قرار ندارد. این نوع پولیش یک نوع پولیش مخلوط با واکس است که با کمک آن بدنه خودرو را براق میکنند. از پولیش واکس در زمانی که بدنه خودرو نیاز به پولیش کاری چندانی نداشته باشد و دارای خط و خش نباشد استفاده میشود، در واقع واکس با چربی که دارد باعث درخشندگی بدنه به صورت موقتی میشود.
استفاده درست از پولیش خودرو
پولیش خودرو به دو روش دستی و همچنین با استفاده از دستگاه پولیشر انجام میشود. دستگاههای پولیشر به دو دسته پولیشر روتاری و پولیشر اوربیتال تقسیم میشوند. اگر سطحی که میخواهید روی آن را پولیش بکشید بزرگ و وسیع باشد باید از دستگاه پولیشر استفاده شود ولی اگر سطح کوچک باشد از دستمال نرم و دستمال مایکروفایبر میتوان برای از بین بردن خط و خش استفاده کرد. لازم به ذکر است برای انواع پولیش باید سطح کار تمیز و پاک باشد و بهتر است برای پاک شدن سطح بدنه خودرو از هرگونه آلودگی آن را کاملا شستشو دهید.
انواع پولیشرها
- دستگاه پولیشر روتاری: نحوه چرخش این دستگاه به صورتی است که حول نقطه مرکزی میچرخد و مانند دستگاه فرز گردش میکند با این تفاوت که به علت داشتن دیمر میتوان سرعت دستگاه را کم و یا زیاد کرد. دستگاه روتاری در یک نقطه چرخش دارد و سبب گرم شدن سریع میشود. سرعت لایه برداری با دستگاه پولیشر لاتاری بسیار بالا است، به همین دلیل اگر دستگاه را در یک نقطه به مدت طولانی نگه داشت سطح رنگ خودرو آسیب میبیند.
- دستگاه پولیشر اوربیتال: کار این پولیشر اوربیتال به صورت پایه پد و لرزشی است. با استفاده از این پولیشرلایه برداری بسیار اندکی انجام میشود.
- دستگاه پولیشر دی ای: این نوع از پولیشر از ترکیب دو حرکت چرخشی و لرزشی درست شده است و جدیدترین نسل دستگاه پولیش خودرو به حساب میآید.
- پد پولیش: این پدهای پولیش معمولا از پوست بره و فوم هستند. برای انواع پولیش کاری که با دستگاه پولیشر انجام میشند باید از این پدها استفاده شود. پدها هم مانند پولیشها دارای جنسهای نرم و زبر هستند. مرغوبترین پد پوست بره است که برای از بین بردن خط و خش روی بدنه خودرو مناسب است. این پد به هیچ عنوان آسیبی به رنگ خودرو نمیرساند.
وسایل مورد نیاز پولیش کاری
- پارچه نرم و لطیف
- پد فوم: برای انواع پولیش بستگی به خط و خش روی بدنه دارد که باید سایز فوم را مطابق با آن انتخاب کنید.
- برای براق کردن به خمیر براق کننده پولیش خودرو نیاز است.
- مایع برای پولیش کاری
- دستگاه پولیشر به سلیقه خود فرد و نوع خط و خش بستگی دارد.
- واکس پولیش
نتیجه گیری
پولیش یک مایع دانه دار به صورت زبر یا نرم است که برای از بین بردن خط، خش و همچنین براق کردن و درخشندگی رنگ بدنه خودرو استفاده میشود. پولیش خودرو به دو دسته پولیش نرم و پولیش زبر تقسیم میشود. مواد پولیش به ۵ نوع زبر، نرم، تک مرحلهای، پولیش واکس و واکس موجود است. پولیش کاری یا به صورت دستی و یا غیر دستی یعنی با کمک دستگاه پولیشر انجام میشود. برای پولیش خودرو از ابزارهایی استفاده میشود که در بالا به آنها اشاره شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.