در این مقاله بخوانید
آیا با انواع مختلف پولیش خودرو آشنا هستید؟ پولیش چیست و چه کاربردی دارد؟ چطور آموزش پولیش خودرو را فرا بگیریم؟ برای انتخاب پولیش مناسب به چه نکاتی باید توجه کرد؟ برای بر طرف کردن چه آسیبهایی از پولیش کاری استفاده میشود؟ کدام پد برای خراشهای عمیق مناسب است؟
با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
مقدمه
پولیش را میتوان به عنوان مادهای تعریف کرد که برای ایجاد سطحی صاف و براق به خودرو استفاده میشود. بسیاری از مواد مختلف ممکن است در پولیش خودرو وجود داشته باشد. پولیش معمولا از ذرات کوچک مایع یا خمیری تشکیل شده است.
پولیش چیست؟
پولیش کاری یا توسط دستگاه اعمال میشود یا با دست روی سطح رنگ شده ماشین شما مالیده میشود تا از شر لایههای ریز رنگ، خراشها و ناهماهنگیهایی که باعث ایجاد یک سطح ناهموار و نامناسب میشوند خلاص شوید. با این حال، آنها با اصلاح رنگ و آسیب متفاوت هستند، زیرا این فرآیند کمی پیچیدهتر است. پولیش خودرو فقط سطح را یکدست میکند و تیرگی و خراش را از بین میبرد.
انواع پولیش و کاربرد آنها
پولیش خودرو را بر مبنای قدرت سایندگی آن تقسیم بندی میکنند. میتوان گفت که به هر میزان که قدرت سایندگی بالاتر باشد پولیش خشنتر و زبرتر است و برعکس اگر قدرت سایندگی کمتری داشته باشد پولیش نرمتر است. اگر پولیش بدون مواد ساینده باشد به آن واکس میگویند و وظیفه محافظ از رنگ بدنه خودرو را برعهده دارد.
برای اینکه بدانید کدام پولیش برای خودرویتان مناسب است حتما باید از مشخصات فنی ماشین خود اطلاعات کافی داشته باشید. زیرا استفاده نامناسب از پولیش نتیجه عکس به دنبال خواهد داشت. به این صورت که پولیش زبر قدرت سایندگی بسیار بالایی دارد و مانند یک سنباده عمل میکند که اگر مناسب با خراش و نوع بدنه خودرو انتخاب نشود ممکن است کل رنگ خودرو را از بین ببرد.
نکات انتخاب نوع پولیش
نکته اول در انتخاب پولیش خودرو این است که بهتر است از پولیشهایی استفاده کنید که مواد چربی مثل سیلیکون و پارافین نداشته باشند یا کمترین میزان را داشته باشند. زیرا این مواد چربی خراشهای بدنه خودرو را میپوشانند و باعث میشود پولیش به درستی عمل نکند و هنگامی که ماشین شسته میشود مواد چربی از بین میرود و این خط و خشها دوباره ظاهر میشوند.
به طور کلی پولیش کاری به دو نوع زبر و نرم تقسیم بندی میشود و وظیفه شما قبل از انجام پولیش این است که بدانید خراش ایجاد شده عمیق است یا سطحی و یا کلا قصد دارید درخشندگی خودرو را بیشتر کنید. به طور کلی برخی از ترکیبات پولیش تهاجمیتر هستند در حالی که برخی دیگر نرمتر هستند. برای خراشهای عمیق پولیش زبر و برای درخشندگی و از بین بردن خط و خشهای سطحی از پولیش نرم استفاده میشود.
- پولیش زبر: قدرت سایندگی بسیار بالایی دارد و در مقایسه با سنباده 1200 به کار میرود. این نوع پولیش خودرو سختترین خراشهای خودرو را ازبین میبرد. دقت کنید آن دسته از خراشهایی که هنوز به زیر رنگ نرسیده باشند را از بین میبرد. کار با این پولیش باعث مات شدن رنگ خودرو میشود که با یک پولیش نرم یا واکس به طور کامل ماتی آن از بین میرود و درخشندگی لازم را پیدا میکند.
- پولیش نرم: پولیش نرم از قدرت سایندگی ظریفی برخوردار است و باعث صاف و براق شدن کلیه خط و خشهای به وجود آمده روی بدنه خودرو میشود. از این نوع پولیش برای از بین بردن لکههای سخت مثل شیره درختان، قیر و… استفاده میشود. همچنین پولیش نرم برای درخشندگی و صاف کردن قسمتی از بدنه خودرو یا کل آن به کار میرود.
- واکس: میتوان گفت که خصوصیات پولیش نرم را دارا است و از آن برای براق کردن و درخشندگی بیشتر خودرو استفاده میشود. همچنین واکس را میتوان نوعی پولیش نرم دانست که مواد ساینده ندارد. واکس خالص هرگز خاصیت پرداخت کاری و خش برداری را ندارد و به سبب مواد چربی که روی بدنه خودرو اعمال میکند درخشندگی موقتی ایجاد میکند.
انواع آسیبهای رنگ خودرو
برای اینکه بهترین نوع پولیش خودرو را انتخاب کنید لازم است ابتدا به میزان و نوع آسیب ایجاد شده مشرف باشید و آن را شناسایی کنید. خودروها در تصادفات جادهای یا حملهای نامناسب یدک کشها دچار آسیب میشوند که بهتر این نوع آسیبها را بشناسید تا هم در انتخاب پولیش مناسب و هم برآورد خسارت درستی انجام دهید. برای بررسی نوع آسیب وارد شده به بدنه خودرو می توانید عوامل زیر را بررسی کنید:
- ساییدگی رنگ
- ماتی و کدری رنگ
- باقی ماندن رنگ روی رنگ اصلی
- خراشهای سطحی و عمیق
- سوختگی
- تاثیرات شیمیایی
- خراشهای خیلی عمیق.
آشنایی با انواع پد پولیش
همانطور که میدانید پولیش خودرو به دو روش دستی و دستگاهی انجام میگیرد که در روش دستگاهی از انواع دستگاه روتاری، اوربیتال، دوآل اکشن و… استفاده میشود. اما در پولیش کاری به وسیله دیگری به نام پد پولیش نیز نیاز است که کار اصلی پولیش را انجام میدهد. انواع پد پولیش را با توجه به زبری و نرمی آن تقسیم بندی میکنند. زیرا پد از عوامل تاثیر گذار پرداخت است. در ادامه با انواع پد پولیش آشنا میشویم.
- پد زبر: از این پد برای از بین بردن خراشهای عمیق ایجاد شده روی بدنه خودرو استفاده میشود.
- پد نرم: برای براق کردن بدنه خودرو استفاده میشود.
- پد متوسط: از این پد برای جلا و صیقل دادن و همچنین از بین بردن خط و خشهای سطحی استفاده میشود.
پدهای پولیش کاری در جنسهای مختلف ماکروفایبر، نمدی، هیبریدی، پشمی، اسفنجی، پوست بره و… وجود دارند که اکثر این پدها به جز پدهای اسفنجی از نوع زبر هستند. همچنین پدهای اسفنجی بر مبنای درجه زبری به سه نوع زبر، نرم، متوسط تقسیم میشوند. از پد پوست بره و پد پشمی برای از بین بردن خراشهای عمیق و همچنین برای پولش روی چراغها و شیشهها استفاده میشود. از پدهای اسفنجی برای پولیشهای نرم استفاده میکنند.
جمع بندی
پولیش خودرو در دو نوع پولیش زبر و نرم وجود دارد که از پولیش زبر برای از بین بردن خراشهای عمیق و از پولیش نرم برای خراشهای سطحی و درخشندگی خودرو استفاده میشود. همچنین برای پولیش کاری از پد استفاده میشود که در سه نوع زبر، نرم، متوسط وجود دارد.
شما می توانید سایر مقالات پولیش خودرو 118فایل را نیز مطالعه کنید.