در این مقاله بخوانید
تفاوت کابینت های فلزی و چوبی + معرفی خصوصیات کابینت های فلزی + مزایا و معایب کابینت های MDF + مقایسه کابینت های فلزی و MDF. ما در این مقاله تمامی این موارد را برای شما توضیح دادهایم. همچنین می توانید برای فراگیری این حرفه از دوره آموزش کابینت سازی نیز استفاده نمایید.
مقدمه
کابینتها از نظر جنس ساخت به دو دستهی فلزی و چوبی تقسیم میشوند. البته جنس چوب آنها MDF است که نسبت به چوب مقاومت بالاتری در برابر رطوبت دارد و وزن آن نیز سبکتر میباشد. هر دو نوع کابینت نسبت به یکدیگر و شرایط مختلف دارای نقاط قوت و ضعفی هستند که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم.
کابینتهای فلزی
کابینت فلزی از ورقهای فولادی ساخته میشود و طریقهی ساخت و دستگاههای آن به طور کلی با MDF متفاوت است.
کابینت فلزی خصوصیات مختلفی دارد:
مقاومت در برابر رطوبت
اکسید شدن در طبیعت فلز وجود دارد. کابینتهای فلزی هم حتی با وجود لایهی محافظتی رنگ بعد از مدتی دچار زنگ زدگی میشوند. فضایی مانند آشپزخانه معمولا با رطوبت کم و بیش سر و کار دارد که به ضرر کابینتهای فلزی میباشد.
جنس قسمتهای مختلف کابینت فلزی
کابینت فلزی در تمام قسمتهای خود دارای فلز است بجز سطح آن که میتواند از جنس سنگ میباشد. البته با توجه به وزن بالای سنگ امروزه از سطح چوبی با روکش MDF استفاده میشود. سایر قسمتها از جنس فلز میباشند.
طرح و رنگ کابینت فلزی
کابینتهای فلزی طرحهای خاصی ندارند و دیزاین آنها تنوع بالایی ندارد. در مورد رنگ هم باید گفت که اکثرا به صورت تک رنگ تولید میشوند.
مقاومت و وزن کابینت فلزی
کابینتهای فلزی وزن نسبتا بالایی دارند و بر اساس ضخامت ورقه وزن آنها تغییر میکند. اما این وزن بالا در عوض مقاومت بالایی در برابر ضربه دارند و استحکام آنها بالا میباشد.
قیمت کابینت فلزی
کابینتهای فلزی انواع مختلفی دارند و از نظر قیمت گاه ارزانتر هستند و یا گرانتر. تعیین این قیمت به جنس و مدل آنها بستگی دارد اما معمولا ورقهای گالوانیزه گران قیمت تر میباشند.
کابینتهای استیل
کابینتهای استیل از خانوادهی کابینت فلزی میباشند این کابینتها وزن مناسبی دارند و در برابر ضربه یا تحمل وزن بسیار مقاوم هستند. این کابینتها مشکل اکسید شدن را حل کرده اند و در برابر رطوبت مقاوم هستند و در مرور زمان ممکن است کدر شوند که میتوان آنها را احیا کرد.
کابینتهای استیل قابل رنگ آمیزی هستند اما به دلیل سیقلی بودن در آشپزخانههای صنعتی نیز استفاده میشوند. در واقع باید گفت که استفادهی عمدهی این کابینتها در آشپزخانههای صنعتی است و دلیل آن هم تحمل وزن بالا و مقاومت در برابر رطوبت میباشد. اما در صورت سفارش مشتری برای آشپزخانههای معمولی نیز ساخته میشود که قیمت آن از فلزات گالوانیزه و MDF گرانتر میباشد.
کابینت MDF
کابینتهای MDF امروزه بیشتر مورد استفاده در منازل هستند و جایگزین اصلی برای کابینت فلزی میباشند. کابینتهای MDF در محل مونتاژ میشوند و حمل و نقل آنها آسان میباشد. جنس MDF بخاطر داشتن یک پوشش محافظ در برابر رطوبت مقاومت خوبی دارد اما بسته به نوع MDF متفاوت خواهد بود.
مزایا کابینت MDF
جنس کابینتهای چوبی از دو نوع MDF سبک و سنگین میباشد. نوع سبک آنها بیشتر برای قفسه و نمایشگاهها بکار میرود اما گاهی در ساخت کابینت آشپزخانه نیز استفاده خواهد شد.
اما کابینت سنگین مقاومت و تراکم ذرات چوب آن بالاتر است و تحت فشار بیشتری ساخته شده است. همچنین روکش آن ضخیمتر و مقاومتر است.
نکتهی مثبت کابینت چوبی در مقاومت نسبی بیشتر در برابر رطوبت میباشد و همچنین از انواع اقتصادی و به صرفهی کابینت است؛ اما نوع MDF به کار رفته در آن تعیین کنندهی قیمت نهایی است اما تفاوت چندانی با کابینت فلزی ندارد. طرحهای مربوط به این جنس کابینت بسیار متنوع و زیبا است که آن را در میان مشتریان بسیار محبوب کرده است.
معایب کابینت MDF
کابینت علاوه بر مزایای خود معایبی نیز دارد. معایب آن شامل احتمال نفوذ رطوبت در چوب و خراب شدن آن است. این مشکل بخاطر خط افتادن روی سطح کابینت یا نفوذ از طریق کنارههای برش خورده به وجود میآید. البته جدیدا بعد از برش آن کناره را نیز با پوشش مخصوص MDF میپوشانند تا از این مشکل جلوگیری شود.
اتصالات کابینتهای چوبی بیشتر با پیچهای فلزی و لولاهای مخصوص است اما ممکن است پس از مدتی باعث خراب شدن سوراخ پیچها میشود که به سختی قابل تعمیر است. در گذشته برای ساخت کابینت در گذشته از چسب چوب استفادهی بسیاری میشد اما اکنون با اتصالات جدید و مدرن انجام میشود.
کابینت MDF بهتر است یا کابینت فلزی
کابینت در مقایسه با نوع فلزی گالوانیزه از نظر طرح و قیمت برتری دارد و هم اقتصادی است و هم مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. MDF همچنین روز به روز در حال پیشرفت و بهتر شدن است. کابینتهای فلزی گالوانیزه قدیمیتر هستند و استفاده از آنها در حال حاضر به ندرت دیده میشود و جای خود را به کابینت چوبی میدهد.
اما در مقایسه با کابینت استیل باید گفت که از نظر کیفیت و طول عمر کابینت ام دی اف شانس چندانی نخواهد داشت. زیرا کابینت استیل طول عمر بالایی دارد و رطوبت روی آن تاثیری نخواهد داشت.
اما کاربرد اصلی آن در ساخت کابینتهای صنعتی است که طراحی و کاربرد متفاوتی دارد و به ندرت برای خانهها استفاده میشوند. همچنین قیمت آنها بسیار بالاتر خواهد بود. در این مورد نیز اگر قیمت برای شما مهم است کابینت چوبی انتخاب مناسبی میباشد.
نتیجه گیری
کابینتها در گذشته از فلز ساخته میشدند دلیل آن هم نبودن ام دی اف در گذشته بوده است. اما کابینتهای فلزی حتی بعد از به بازار آمدن MDF نیز همواره از فلز گالوانیزه استفاده میشد. اما کابینتهای استیل کاملا متفاوت هستند. با وجود مقاومت زد اکسیر بودن آنها در خانهها چندان استفاده ندارند مگر در صورت سفارش دادن اشخاص که قیمت نهایی آن نیز بالاتر خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات ساختمانی 118فایل نیز دیدن فرمایید.