در این مقاله بخوانید
در این مقاله میخوانید:
کابینت MDF و هایگلاس چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ کابینت MDF چه مشخصاتی دارد و مزایا و معایب آن چیست؟ کابینت هایگلاس چه مشخصاتی دارد و مزایا و معایب آن چیست؟ طریقه فراگیری دوره آموزش کابینت سازی چگونه است؟ ما در این مقاله به تمامی سوالات شما پاسخ دادهایم.
مقدمه
در میان کابینتهای اقتصادی و متداول بازار، معمولا دو مورد کابینت هستند که از نظر قیمت تفاوت چندانی ندارند. کابینتهای هایگلاس و کابینت MDF در بازار وجود دارند که اکثرا هنگام روبرو شدن با آنها براقیت کابینت هایگلاس بسیار در چشم بیننده خود را جای میکند. همچنین تنوع طرح و رنگ MDF را نیز نمیتوان نادیده گرفت.
اما در واقع مغزی هر دوی این کابینتها یکسان است و تنها تفاوت آنها در روکش به کار رفته است، در MDF از جنس ملامینه و در هایگلاس از جنس پلکسی میباشد که ترکیبی از پلاستیک و شیشه است و براقیت بالا و زیبایی دارد. در ادامه با مشخصات و مزایا و معایب آنها بیشتر آشنا میشویم.
مشخصات کابینت MDF
برای بررسی کابینتها MDF ابتدا با طریقهی ساخت آن شروع میکنیم. کابینت MDF معمولا از ذرات ریز چوب که تحت فشار با کمک چسب به هم میچسبند تولید میشود. همچنین روکشی از جنس ملامینه با ضخامت یک میلیمتر و کمتر روی آنها کشیده شده است که مقاومت نسبی را برای MDF در برابر رطوبت ایجاد کرده است.
کابینتهایی که از این جنس تولید میشوند، در برابر ضربه مقاومت خوبی دارند و فشار آنها را خم نمیکند. همچنین به دلیل لایهی ملامینه طرح و رنگهای مختلفی را میتوان روی آنها ایجاد نمود. همچنین با توجه به مزایایی که دارد صرفهی اقتصادی نیز خواهد داشت.
مزایای کابینت MDF
- از مزایای کابینت MDF میتوان به مقاومت نسبی آنها در برابر رطوبت اشاره کرد که اهمیت بالایی بخصوص برای فضاهایی مانند آشپزخانه دارد.
- کابینت MDF همچنین به دلیل ریز بودن ذرات چوب در داخل خود و فرآیند ساختش در برابر ضربه مقاوم است و تحت فشار و تحمل وزن خم نمیشود.
- قیمت کابینتهای MDF صرفهی اقتصادی دارد و نسبت به مزایایی که در آن وجود دارد بسیار برای کابینت سازی مناسب است.
- طرح پذیری و تنوع طرح در آن بسیار بالا است و در کابینتهای دیگر حتی قابلیت وکیوم کردن پی وی سی را نیز دارد. البته آن مدلها معمولا با طراحی میشوند که قیمت متفاوتی دارد. اما کابینتهای MDF معمولی نیز شامل طرحهای متنوع و رنگ بندیهای زیبایی میباشد. گاهی طرح آن را حتی به صورت سه بعدی انجام میدهند.
معایب کابینت MDF
کابینت MDF در کنار مزایایی که دارد و آن را در زمینهی کابینت سازی پر طرفدار کرده است معایبی نیز دارد.
- یکی معایب این کابینت آسیب دیدن و تغییر شکل در صورت نفوذ آب است، با وجود اینکه به لطف ملامینه تا حدی در برابر رطوبت مقاوم است اما به هر حال امکان نفوذ آب به مغزی آن وجود دارد که در این صورت باعث تغییر شکل در میشود.
- MDF همچنین در برابر خط و خش آسیب پذیر است و روکش آن در تماس با جسم تیز مقاومت چندانی ندارد.
- مغذی نرم است و پیچ در آن بعد از مدتی هرز شده و خاصیت خود را از دست میدهد. در این حالت معمولا تعمیر آن به سختی انجام میشود و باید آن را تعویض کرد که هزینهی خود را دارد.
مشخصات کابینت هایگلاس
کابینت هایگلاس نیز مانند طریقهی ساخت یکسانی دارد. با این تفاوت که کابینت هایگلاس از پوشش پلگسی برای روکش مغزی چوبی استفاده میکند. این پوشش همانطور که قبلا هم گفته شد ترکیبی از جنس شیشه و پلاستیک میباشد که دلیل براقیت بالای آنها است. البته روکش آن تنها در یک طرف تخته انجام میشود و طرف دیگر همان ملامینه خواهد بود.
کابینتهای هایگلاس نیز در آشپزخانهها به دلیل براقیت بالایی که دارند جلوهی خاصی به آشپزخانه میدهند. مقاومت آنها در برابر ضربه کمی از MDF بیشتر است و در برابر رطوبت نیز تا حدی مقاومت دارند.
مزایای کابینت هایگلاس
- کابینت هایگلاس سطح براق و زیبایی دارد. این سطح براق از مهمترین مشخصههای آن است.
- قیمت کابینت هایگلاس متوسط است و تفاوت چندانی با ندارد.
- با توجه به روکش آن که ضخامت دو الی سه میلیمتری دارد کمک خوبی برای مقاومت در برابر ضربه و فشار و همچنین تحمل بار خواهد بود.
- نفوذ رطوبت به کابینت هایگلاس سخت است.
معایب کابینت هایگلاس
- کابینت هایگلاس با وجود اینکه لایهی ضخیمتری دارد به راحتی لکه میشود و در برابر خط و خش آسیب پذیر خواهد بود. این موضوع نگهداری بیشتر را از سوی مصرف کننده میطلبد. البته جنس این کابینتها درجه بندی دارد و جنسهای با کیفیت آن مقاومت بیشتری خواهند داشت.
- با توجه به اینکه تنها یک طرف آن دارای پوشش پلگسی میباشد. برای مناطقی که نیاز به زیبایی دو طرفه دارند باید آنها را دوبل کرد که هزینهی کار را بالا خواهد برد.
- کابینت های گلاس نیز از گزند آب در امان نمیباشد و نفوذ آب به آن آسیب خواهد زد.
کابینت هایگلاس بهتر است یا کابینت MDF
هر دو کابینت تقریبا مشخصات مشابهی دارند و خصوصیات و معایب آنها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. اما از نظر ظاهر کابینت هایگلاس براق است که بسته به سلیقهی افراد انتخاب میشود. کسانی که به محیط روشن تر و فضای براق علاقه دارند، کابینت هایگلاس برایشان مناسبتر خواهد بود.
کابینت MDF نیز سطح صاف یا ماتی به خود میگیرد، اما ضخامت لایهی آن کمتر از هایگلاس است که خط و خش روی آن باعث میشود دیگر در برابر رطوبت مقاوم نباشد. در مورد رطوبت نیز هر دو تقریبا مقاومت یکسانی دارند.
البته معمولا برای قسمتهایی که بیشتر با رطوبت سر و کار دارند، از بردهای استفاده میشود که رطوبت آنها را خراب نمیکند و همچنین مقاومت بالایی دارند.
نتیجه گیری
کابینتهایگلاس و کابینت MDF را میتوان از یک خانواده دانست. زیرا هر دوی آنها از یک مغزی استفاده میکنند و همانطور که گفتیم مشخصات یکسانی دارند. روکش آنها با یکدیگر کاملا متفاوت از یکدیگر است. دلیل تفاوت در قیمت و طرح آنها نیز همین روکش است که در MDF از جنس ملامینه و در هایگلاس جنسی از پلگسی دارد.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات ساختمانی 118فایل نیز دیدن فرمایید.