در این مقاله بخوانید
ترک خوردن رزین چه دلایلی دارد؟ چگونه از ترک رزین جلوگیری کنیم؟ چطور آموزش ساخت میز رزینی را یادبگیریم؟ چطور ترک رزین را تعمیر کنیم؟ کار با رزین چه مشکلاتی دارد؟
با ما همراه باشید تا درادامه این مقاله به سوالات بالا پاسخ بدهیم.
رزین و دلایل ترک رزین
اگر تجربه کار با رزین را دارید حتما میدانید که در حین کار ممکن است مشکلاتی بوجود بیاید که باعث میشود هزینه و زمانی که صرف این کار میکنید به کلی هدر برود. البته با کسب تجربه و یادگیری اصولی میتوانید اینگونه مشکلات را از بین ببرید و ازاین هنر زیبا و کاربردی لذت ببرید. اما در این مقاله میخواهیم به سوال چگونه از ترک خوردن رزین جلوگیری کنیم، پاسخ دهیم.
در مرحله خشک یا پخت رزین اپوکسی باید آن را با هاردنر ترکیب کنیم. با ترکیب رزین اپوکسی و هاردنر یک واکنش شیمیایی رخ میدهد که محصول این واکنش گرما است؛ اما اگر گرمای بیش از اندازه تولید شود رزین دود میکند و باعث میشود رزین ترک بخورد. به طور کلی دو عامل باعث ترک خوردن رزین میشود.
- اضافه کردن هاردنر بیش از ۵۰ درصد
- ریختن یکجای رزین در کارهایی که ضخامت بالایی دارند
جلوگیری از ترک رزین
برای اینکه رزین ترک نخورد باید لایه های بیشتری از رزین اضافه کنید و هر لایه را تاجایی که ممکن است نازک بگیرید؛ زیرا اگر لایه ها کلفت باشند گرمای زیادی تولید میشود که این گرما نمیتواند به سطح رزین برسد و در نتیجه این گرما، رزین ترک میخورد.
اجازه دهید هر لایهای که اضافه میکنید خشک شود و سپس لایهی بعدی را اضافه کنید چون اگر لایه ای که ریخته اید خشک نشده باشد و یا در حال خشک شدن باشد، هنوز گرم است و شما با ریختن لایه ی جدیدی که گرم است این گرما را چندین برابر میکنید؛ درنتیجه این گرما میتواند رزین شما ترک بخورد.
تعمیر ترک های رزین
ترک های سطحی
اگر قسمت سطحی رزین ترک خورده باشد به این روش عمل کنید:
قسمت سطحی رزین را سمباده بکشید. این کار نه تنها باعث میشود سطح رزین صاف و یک دست شود بلکه سطح آن را برای اضافه کردن لایه جدید رزین آماده میکند. اما این نکته را هم فراموش نکنید که سمباده کشیدن بیش از اندازه باعث میشود رزین اپوکسی با لایه بعدی به درستی ارتباط نگیرد. قبل از ریختن لایه بعدی رزین، مطمئن شوید که روی لایه قبلی دانه رزینی وجود ندارد.
میتوانید برای برداشتن از یک سشوار یا یک پارچه تمیز و خیس استفاده کنید. اگر از دستمال خیس استفاده کردید مطمئن شوید سطح رزین خشک است و بعد لایه بعدی را اضافه کنید. اگر لبه های رزین ترک های سطحی خورد از روش های بالا استفاده کنید. اما اگر این ترک ها عمقی بود، قسمتی را که ترک خورده با اره جدا کنید و آن را سمباده بکشید و لایه جدید رزین را اضافه کنید تا دوباره ظاهر اولیه خود را بدست آورد.
ترک های داخلی و جزئی
اگر ترکهای رزین داخلی و جزئی هستند، به همان صورت رها کنید؛ چون میتواند باعث زیبایی رزین شما شود. اما اگر این ترک ها به کار شما آسیب میزند، به این روش عمل کنید:
اگر ترک های داخلی به سمت لبه یا سطح رزین کشیده شده باشند، آن قسمت را با اره جدا کنید، سمباده بکشید و با لایه جدید رزین پر کنید. اما اگر این ترک ها در قسمت های داخلی رزین قرار دارد، آن قسمت را خالی کنید و سمباده بکشید و سپس با لایه نازک و جدید رزین پر کنید.
در چه صورت میتوان رزین اپوکسی را تعمیر کرد؟
این که بتوان رزین ترک خورده را تعمیر کرد یا نکرد به جایگاه و اندازه ترک ها بستگی دارد. در مواردی که پایین ذکر شده است میتوانیم تعمیر رزین را انجام دهیم.
- اگر ترک ها در قسمتهای حاشیه و لبه های کار باشد
- اگر ترک های ریز و کمی در قسمت های داخلی وجود داشته باشد
- اگر ترک ها در سطوح بالایی یا پایینی کار باشد.
در چه صورت نمیتوانیم رزین ترک خورده را تعمیر کنیم؟
اگر رزین اپوکسی در اثر ترکیب نادرست رزین و هاردنر چسبناک شده باشد و مرحله خشک شدن به درستی به اتمام نرسیده باشد، نمیتوانیم رزین را تعمیر کنیم. اگر ترک در جایگاه و اندازه نامناسب باشد به طوری که بتواند باعث آسیب و صدمه شود. بهتر است برای جلوگیری از این گونه آسیب ها این پروژه رزین کاری را رها کنید.
نکات مهم برای کار با رزین
اگر در تلاش برای یافتن نوعی از رزین هستید که ترک نخورد، تلاش شما بیهوده است؛ زیرا چنین رزینی وجود ندارد. حتی اگر بعضی از فروشندگان سودجو بگویند این نوع رزین ترک نمیخورد، در صورتی که شما به شیوه درست و مناسب با رزین کار نکنید باز هم ترک میخورد. پس به جای دنبال کردن تبلیغات بی پایه و اساس به دنبال کسب تجربه و یادگیری مهارت در کار با رزین باشید تا روز به روز اثرهای خارق العادهای از این هنر زیبا از خود به جا بگذارید
مشکلات و چالشهای کار با رزین
خشک نشدن و چسبندگی رزین اپوکسی میتواند به دلیل استفاده از رزین فاسد و یا ترکیب نکردن دقیق و مناسب رزین و هاردنر باشد.
تشکیل حباب در رزین
تشکیل حباب میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. قبل از شروع کار رزین باید دقت کنید سطح کار متخلخل نباشد و با سمباده به درستی صاف شده باشد. ایجاد حباب در رزین ممکن است به دلیل سرعت ترکیب رزین و هاردنر باشد.
زرد و مات شدن رزین
اگر هاردنر شما مرغوب نباشد و یا زیر آفتاب قرار گرفته باشد ممکن است رزین شما را زرد کند. رزین در صورت قرار گرفتن در محیط سرد، وزش باد، تغییرات مکرر دما و تغییر جریان هوا میتواند به شکل مات دربیاید.
چروک شدن رزین
این مشکل به دلیل حرارت زیاد یا مستقیم از طریق فندک اتمی یا وسایل گرماده دیگر باشد. پس توجه کنید به میزان مناسب به رزین گرما بدهید تا چروک نشود.
شما می توانید سایر مقالات کسب و کار خانگی 118فایل را مطالعه کنید.
هدف ما باید یک زندگی پر از هیجان باشد. هر روز صبح بیدار شو و به جهانی نگاه کن که هیچ چیز قابل پیش بینی ندارد. همه چیز در این جهان بر پایه حوادث و پدیده هاست. همه چیز عجیب است. هرگز زندگی را تصادفی تصور نکن. همیشه برای هیجان زده شدن خودت را آماده کن.
آبراهام جوشوآ هیچل