در این مقاله بخوانید
مزایای نصب پارکت چوبی چیست؟ معایب پارکت چوبی چیست؟ پارکت چوبی چه تفاوتی با دیگر کفپوش ها دارد؟
در ادامه سوالات بالا رو بررسی و به آن ها پاسخ می دهیم.
مزایا و معایب پارکت چوبی
مزایا پارکت
- یکی از خوبی های پارکت چوبی سازگار بودن آن با بدن انسان است و باعث حساسیت پوستی نمیشود.
- وقتی هوا سرد میشود دمای مناسبی نسبت به هوای سرد دارد و یک نوع عایق به حساب میآید.
- پارکت های چوبی عایق صدا هستند.
- برای کودکان مناسب است زیرا خطری برای آنها ندارد و ایمن است.
- به زیبایی خانه یا فضای پارکت شده اضافه میشود، برای مثال؛ اگر از رنگ روشن استفاده کنیم حس فضای باز تر و روشن تر را داریم.
- دوام بالاتر نسبت به دیگر کف پوش ها به طوری که میتوان طول عمر آن را پنجاه سال یا در بعضی موارد هشتاد سال تخمین بزنیم که این بازه زمانی طول عمر مفید این پارکت ها است.
- سرعت نصب بالایی دارد، در گذشته با استفاده از چسب این پارکت ها را نصب میکردند ولی در پارکت های امروزی و مدل نصب مدرن از کلیک ها یا همان نر و مادگی هایی استفاده میکنند که قطعات پارکت را به همدیگر متصل میکند مانند قطعات پازل و این راه خیلی آسان و سریعتر انجام میشود.
- برای کسانی که نظافت برایشان مهم است خیلی مناسب است چون باکتری در آن رشد نمیکند و تمیز کردن آن ها بسیار آسان است.
- پارکت های چوبی سخت را میتوان در محل هایی که تردد زیاد است کار گذاشت و برای مکان های شلوغ بسیار مناسب است.
- پارکت های لمینت با محیط زیست سازگارتر هستند چون از چوب کمتری در آن ها استفاده شده و قیمت آن ها هم مناسب و به صرفه است.
معایب پارکت
- کم بودن مقاومت آن ها در برابر سیستم های گرمایشی و سرمایشی از کف
- سر و صدا هنگام راه رفتن
توجه داشته باشید که اگر پارکت ها در هنگام نصب سفت نشوند و فاصله بین آن ها باشد، این مشکل که هنگام راه رفتن صدای بدهند را پیدا می کنند پس نصب درست پارکت ها یکی از مهمترین پارامترها است.
- آب چوب را خراب می کند و در مکان هایی که امکان ریختن آب کف زمین زیاد است پارکت های چوبی زیاد کار آمد نیستند، مکان هایی مانند حمام ولی راه حلی وجود دارد میتوان از پارکت هایی با جنس چوب سخت استفاده کرد و مداوم آن را تمیز کرد و در مکان هایی که احتمال ریختن آب کف زمین بیشتر است میتوان از قالیچه موکت یا فرش استفاده کرد یا تهویه مناسب برای حمام قرار داد ولی درکل چوب در برخورد با آب آن هم در طولانی مدت میپوسد یا خراب میشود. در کل پارکت های چوبی برای مکان های مرطوب مانند حمام مناسب نمیباشد.
تفاوت پارکت چوبی و دیگر کفپوش ها
- موکت ها نوعی کف پوش به حساب میآیند که در گذشته و تا همین حالا هم استفاده میشدند ولی شست و شوی موکت ها کار آسانی نیست و این کف پوش های نازک گرد و غبار را به خود میگیرند و اصلا برای کسانی که کودک خردسال دارند که تازه میخواهد شروع به حرکت یا چهار دست و پا رفتن کند توصیه نمیشود ولی پارکت های چوبی باعث حساسیت های پوستی نمیشوند و به راحتی تمیز میشوند و برای کودکان و خردسالان ایمن تر هستند.
- در مقایسه با سنگ و سرامیک هم میتوانیم بگوییم که ایمنی پارکت های چوبی بیشتر است زیرا سنگ ها و سرامیک ها با سطح سردی که دارند میتوانند برای سالمندان یا کودکان آزاردهنده باشد و سطح لیز و لغزنده آنها هم یکی از معایب این کف پوش ها است ولی در کنار این بدی ها خوبی هایی مثل طرح های مختلف و ابعاد مختلف دارد. همچنین در ایران بیشتر از سنگ و سرامیک برای کف خانه ها استفاده میشود.
- در مقایسه با لمینت ها جنس لمینت مصنوعی تر از پارکت های چوبی است ولی لمینت ها هم به خاطر وجود درصد کمتر چوب با محیط زیست سازگار ترند و به خاطر داشتن رنگ ها و طرح های زیبا با قیمت مناسب محبوبیت زیادی دارند. همینطور رویه ضد خش لمینت خیال شما را از بابت خط خوردن یا خراشیده شدن پارکت ها راحت میکند ولی پارکت های چوبی طبیعی تر هستند و حس آرامش طبیعت را به ما القا میکنند.
برای محل کار مانند کافه ها رستوران ها و مواردی از این قبیل هم میشود از این پارکت های چوبی به جای دیگر کف پوش ها استفاده کرد، به چند دلیل به خاطر این که زیبایی به فضا میدهند، سبک هستند، قیمت مناسب دارند و استفاده مجدد از آن ها هم امکان پذیر میباشد و همانطور که گفتیم میتوان از جنس چوب سخت پارکت های چوبی برای مکان های پرتردد مانند؛ کافه رستوران ها تالار ها و چنین مکان هایی حتی آرایشگاه ها استفاده کرد.
نتیجه گیری
در کل اگر بخواهیم در مورد این که پارکت های چوبی خوب هستند یا بد نظر بدهیم میتوانیم بگوییم بله خوب هستند. البته جدا از سلیقه شخصی هرکس چون در مطلب بالا هم از خوبی ها یا مزایای پارکت های چوبی هم از بدی ها یا معایب شان گفته شد و در کل مزایای آن ها بیشتر از معایب شان بود و اگر در مکان مناسب پارکت چوبی مناسب کار گذاشته شود میتوان استفاده بیشتری از پارکت ها کرد یا به اصطلاح طول عمر پارکت ها بیشتر میشود پس در نتیجه سه چیز را در نظر بگیرید:
- محیطی که میخواهد پارکت چوبی در آن کار شود.
- بودجه مالی خودتان.
- سلیقه و انتخاب جنس چوب با کیفیت.
امیدوارم از مطالب به خوبی استفاده کرده باشید و این مطلب به شما کمک کرده باشد تا انتخاب درست و خریدی خوب داشته باشید.
شما می توانید دیگر مقالات ساختمانی 118فایل را نیز مطالعه فرمایید.