در این مقاله بخوانید
معرفی نقاشی کامل خودرو + تهیه ابزار نقاشی + باز کردن قطعات بدنه + تراشیدن رنگ خودرو + سنباده زنی + قیمت نقاشی خودرو. ما در این مقاله تمامی این موارد را برای شما توضیح دادهایم. همچنین می توانید برای فراگیری این حرفه از دوره آموزش نقاشی خودرو استفاده نمایید.
مقدمه
رنگ خودرو برای محافظت از بدنه در برابر زنگ زدن بدنهی اصلی بر اثر نور خورشید و رطوبت ایجاد میشود روی بدنهی خودرو میزنند. همچنین باعث زیبایی ظاهری آن نیز میشود، با این حال رنگ خودرو با گذشت زمان ممکن است دچار رنگ پریدگی شوند و باد کنند با وجود اینکه رنگ قابلیت احیا دارد؛ اما افراد گاهی تصمیم به نقاشی رنگ کلی خودرو میافتند تا در آن تغییر و تنوع ایجاد کنند. در این حالت نقاش خودرو رنگ را کاملا تراشیده و کل سطح بدنه را سنباده زده و بتونه میکنند. سپس بدنهی خودرو را با رنگ ساخته شده رنگ آمیزی میکنند و بعد از خشک شدن آن را پولیش میزنند.
مراحل نقاشی خودرو
تهیهی ابزار
اولین و مهم ترین کار تهیهی ابزار نقاشی خودرو میباشد، ابزار نقاشی که بسیار مهم هستند، شامل ماسک فیلتردار برای جلو گیری از ورود گرد رنگ و گرد سنباده به ریهی نقاشهای خودرو میباشد. همیشه مهمترین قسمت کار، ایمنی خود فرد خواهد بود.
نقاشهای خودرو همچنین از کاور نایلونی، دستکش و چکمه برای جلوگیری از نفوذ رنگ به داخل لباس استفاده میکنند. سایر ابزار نقاشی خودرو نیز شامل کمپرسور، پیستوله، سنباده، دستگاه سنباده زنی و دستگاه پولیش کاری میباشد. برای آشنایی بیشتر با آنها میتوانید به مقالهی ابزار و تجهیزات نقاشی خودرو مراجعه کنید.
باز کردن قطعات بدنه
قبل از شروع به تراشیدن باید تمام قطعات بدنه را که قرار نیست رنگ بخورند از روی خودرو باز کرد. این قطعات میتواند شامل روکش درب از داخل، صندلیها، داشبورد و تمام قطعات مانند چراغها و زه های بغل شوند. مابقی آنها ماننده شیشهی خودرو و لاستیک یا سپر هنگام اسپری کردن رنگ با روزنامه یا نایلون و چسب پوشیده خواهند شد.
تراشیدن رنگ خودرو
برای نقاشی کامل رنگ خودرو باید ابتدا رنگ موجود روی آن را کاملا تراشید. سادهترین روش این کار استفاده از صفحهی سنباده و سنگ فرزهای برقی و بادی میباشد. در این روش با استفاده از سنگ فرز و صفحهای که روی آن سنباده قرار دارد رنگ بدنه را میتراشند.
روش دیگری که برای تراشیدن رنگ خودرو استفاده میشود شن پاشی میباشد. شن پاشی به این صورت است که شنها را با کمک دستگاه کمپرسور و باد روی بدنه میپاشند که به سرعت روی بدنه ضربه میزند و رنگها را میتراشند. گاهی برای تراشیدن رنگ خودرو از حلالها نیز استفاده میشود، این نوع حلال ها مواد شیمیایی هستند که با تماس روی بدنه با رنگ واکنش نشان خواهند داد و آن را به صورت مایع در میآورند و از بدنه جدا خواهند کرد.
سنباده زنی
باید کل بدنه را برای از بین بردن تمام بتونههایی که از گذشته باقی مانده و همچنین ناهمواریهای دیگر که بر اثر زنگ زدگی به وجود آمده سنباده زده تا به سطحی صاف و یک دست برسند. این کار در گذشته کاملا دستی انجام میشد و نقاش زمان زیادی را باید به سنباده زدن خودرو اختصاص میداد؛ اما در سالهای اخیر این کار به کمک دستگاه سنباده زنی انجام میشود که کاملا یکدست بدنه را سنباده میزند و به سرعت کار را تمام میکند. البته باید توجه داشت که اگر هنگام کار به فرو رفتگیایی در بدنه بر خوردید باید ابتدا آن را کامل صافکاری کنید و سپس به ادامهی کار بپردازید.
بتونه کاری
بتونه کاری به دو صورت انجام میشود، روش اول استفاده از بتونههای معمولی میباشد که بعد از سنباده زدن روی بدنه اجرا میشود و سپس دوباره روی بتونه سنباده میزنند تا کاملا سطحی صاف به دست آید. روش دوم نیز استفاده از بتونهی سنگی میباشد که با رنگ ترکیب میشود و به صورت تزریقی روی بدنه اجرا خواهند کرد. هر دو روش بسته به شرایط و بدنهی خودرو متفاوت خواهد بود. بتونه سنگی برای خودروهایی که قبلا صافکاری شده اند مناسب میباشند اما گاهی برای سایر ماشینها نیز استفاده میشود.
رنگ کاری خودرو
بخش بعدی کار شامل رنگ زدن میشود، اولین اقدام قبل از رنگ آمیزی خودرو پوشاندن قسمتهایی که قرار نیست رنگ بخورند میباشد که شامل پنجرهها، شیشهی جلو و عقب، لاستیکها و سپر میباشد که با کمک چسبهای کاغذی و روزنامه یا نایلون پوشیده خواهند شد. این اقدام برای جلو گیری از پاشیده شدن رنگ روی آنها است.
بعد از پوشاندن، نقاش رنگ مورد نظر شما را خواهد ساخت و با کمک پیستوله و کمپرسور آن را روی بدنه اجرا میکند. معمولا برای بدنه از سه لایه رنگ استفاده میشود تا هم مقاوم باشد و هم تمام سطح خودرو از رنگ پوشیده شود.
بعد از رنگ آمیزی باید آن را خشک کرد. خشک کردن خودرو با دستگاه اشعه UV سریع تر انجام میشود و در عرض یک تا دو ساعت رنگ خشک خواهد شد.
پولیش کردن خودرو
بعد از خشک شدن خودرو نقاش اقدام به پولیش زدن میکند و آن را کاملا با یک لایهی پولیش میپوشاند تا از رنگ محافظت کند. عمل پولیش کاری با دستگاه پولیش انجام میشود که در زمان صرفه جویی خواهد کرد. بعد از پولیش کردن قطعات باز شده را روی خودرو نصب میکنند و خودرو آمادهی تحویل میشود.
قیمت نقاشی کامل خودرو
تعیین قیمت نقاشی کامل خودرو بسته به نوع رنگ انجام میشود. رنگهای متفاوتی در بازار وجود دارند که هر یک خصوصیات خود را دارند. از رنگ کورهای متالیک و صدفی گرفته تا رنگهایی که روکش رزین دارند و خود رنگ یک لایهی محافظ دارد.
قیمت هر رنگ با دیگری فرق میکند. مدل ماشین نیز در قیمت نقاشی کامل خودرو تاثیر گذار است چرا که عمدهی کار به زیر سازی رنگ مربوط است و پیچیدگی بدنهی خودرو زحمت زیادی خواهد داشت که هزینه را نیز بالا میبرد.
نتیجه گیری
نقاشی کامل خودرو ممکن است به دلایل مختلف انجام شود و به صاحب آن مربوط میشود. معمولا افراد جوان تر که علاقهی زیادی به اتومبیل دارند بیشتر اقدام به تغییر رنگ خودرو یا نقاشی دوبارهی آن مینمایند. البته این کار ممکن است توسط هر فردی انجام شود و قشر خاصی را شامل نخواهد شد. ما در این مقاله به شما شیوهی نقاشی خودرو را کامل توضیح دادیم. اکنون میتوانید به راحتی با دانشی که بدست آوردهاید به نقاشی خودرو خود بپردازید.
پیشنهاد می کنیم برای مطالعه بیشتر از سایر مقالات خودرو 118فایل نیز دیدن فرمایید.