در این مقاله بخوانید
کناف کاری چیست؟ کناف کاری تجربی چه تفاوتی با کناف کاری دارای مدرک دارد؟ حرفه ی کناف کاری چه مزایا و معایبی دارد؟ روند کار کناف کار چگونه است؟ درآمد کناف کار چقدر است؟ آموزش اجرای کناف چگونه است؟
در این مقاله به این سوالات پاسخ میدهیم.
شغل کناف کاری
کناف کاری حرفه ای است که زیبایی را به ساختمان شما هدیه میکند. این شغل با وارد شدن کناف ها به بازار کار پدید آمد و به سرعت جایگاه خود را در ساخت و سازها پیدا کرد. این روز ها کمتر میبینیم که ساخت و سازها بدون استفاده از کناف صورت گیرد. معماری مدرن و بیشتر طراحی داخلی ساختمان به کمک کناف ها میتواند طرح هایی بینظیر و چشم نواز در دید بیننده ایجاد کند و این هنر در دست کناف کار ها میباشد.
کناف کارها اکثرا سقف ها و دیوار های کاذب، دیوار های پارتیشن و کف ساختمان کار میکنند. البته کناف هایی که سیمانی هستند و برای نما استفاده میشوند نیز جزو حرفه ی کناف کار هستند و نصب آنها دست کناف کار را می بوسد.
کناف کارها به دو صورت وارد بازار کار می شوند.
1. کناف کار های تجربی
کناف کارهای تجربی علم خود را به صورت کاملا عملی از کناف کاری که با آن کار میکنند به اصطلاح اوستا کار خود آموخته اند و مدرک رسمی ای دریافت نکرده اند. اما تجربه ی کار در این زمینه را دارند و در مواردی کاملا هم حرفه ای تر از سایر افراد که حتی مدرک کناف کاری را دارند کار میکنند. علم به مدرک بستگی ندارد اما با داشتن مدرک می شود از امتیازاتی بهره مند شد.
2. کناف کارهایی که مدرک کناف کاری دارند
این کناف کارها در آموزشگاه های فنی و حرفه ای و توسط اساتید آموزش می بینند و بعد از گذراندن دوره ی آموزشی که غالبا شش ماهه است و قبولی در آزمون عملی و تئوری مدرک کناف کاری را دریافت میکنند و با جواز کسب به عنوان کناف کار وارد بازار کار میشوند.
البته لازم به ذکر است افرادی که به صورت تجربی این حرفه را فرا گرفته اند دوره ی کوتاه تری را برای دریافت مدرک میگذرانند. مدرک کناف کاری امتیازاتی نسبت به کناف کاری تجربی دارد که در ادامه آن ها را ذکر میکنیم.
- دریافت تسهیلات از بانک برای راه اندازی شغل از روی مدرک
- دریافت دست چک
- امکان همکاری با تیم های ساخت و ساز حرفه ای
- راه هموارتر برای پیشرفت شغلی
مزایای کناف کاری
حرفه ی کناف کاری در حال حاضر روی بورس است و در آمد خوبی دارد. تیم های ساخت و ساز و پیمانکاران نیاز محرز به این حرفه دارند و در صورت همکاری با این افراد آینده ی شغلی تضمین شده ای در انتظار یک کناف کار است. البته کار کردن به صورت آزاد نیز خالی از لطف نمی باشد و در آمد قابل توجهی برای کناف کار دارد اما اگر به دنبال پیشرفت در این حرفه هستید نیاز دارید که بزرگ فکر کنید و تنها به در آمد خوب اکتفا نکنید.
معایب حرفه ی کناف کاری
- حرفه ی کناف کاری به طور کلی یک شغل آزاد است.
- دست در آن زیاد است و برای ورود به بازار کار یا باید یک فرد با تجربه و کار کشته شما را معرفی کند در غیر اینصورت باید مشتری جمع کنید و منتظر اعتماد از سوی کارفرما باشد.
- فرد باید خودش را بیمه کند چون کناف کاری جزو مشاغل آزاد میباشد.
- به دلیل کار با اره ها و کاتر که از ابزار های تیز هستند این شغل خالی از خطر نبوده و نیست.
- به دقت بالا احتیاج دارد زیرا غفلت در اندازه گیری و شاغول کردن کناف ها هنگام اجرا باعث نقص در کار می شود.
- مهم نیست چقدر حرفه ای کار کنید وقتی که همکاری های بزرگ را قبول میکنید مهندسان ناظر همیشه دلیلی برای ایراد گرفتن خواهند داشت (اینو چون واقعا تجربه کردم میگم).
- ابزار مورد نیاز برای اینکار گران قیمت هستند و حضورشان ضروری است.
روند کار کناف کارها
شغل کناف کاری گسترده است و در یک مقاله نمی گنجد ولی طرز نصب دیوارهای کاذب را که خودم هم در آن تجربه داشتم برای شما توضیح میدهم.
کناف ها بر روی پروفیل های فولادی یا چوبی نصب میشود که در کارهای گسترده تر مانند مجتمع و بیمارستان توسط یک تیم جدا انجام می شود اما خود کناف کار نیز آن را انجام میدهد که دستمزد جدا هم دارد.
پنل ها به ابعاد ۲۴۰×۱۲۰سانتیمتر هستند و محل پیچ در روی آنها علامت گذاری میشود معمولا کناف ها را بر روی دیوار به صورت دولایه نصب میکنند یعنی ابتدا یک ردیف پنل ها را بر روی پروفیل نصب کرده و سپس بعد از بتونه کاری یک لایه ی دوم بر روی آنها نصب خواهند کرد.
ابتدا پنل ها را با خط آکس (خطی که در وسط پروفیل وجود دارد و در نقشه کشی معماری به عنوان خط مبنی که وسط ضخامت دیوار است به این اسم شناخته میشود) به وسیله ی یک ابزار لیزری که خطوط افقی و عمودی را بر روی دیوار ایجاد میکند و کناف کار پنل ها را بر اساس آن تنظیم خواهد کرد.
پس از تنظیم اولین پنل سایر پنل ها نیز بر مبنای پنل اول روی پروفیل ها پیچ میشود. فاصله ی پیچ ها به صورت عمودی هر ۷۵ سانتی متر روی پنل علامت گذاری شده است. هر پنل قبل از نصب با استفاده از کاتر یا لیسه (وسیله ای شبیه رنده است که پنل را با آن میسابند تا قسمت های اضافی اش از بین برود) میخ میزنند. این همان قسمتی است که بتونه کاری میشود.
البته لازم به ذکر است که ارتفاع هر پنل با پنل قبل ۲۵ سانتی متر فاصله دارد. این کار به چند دلیل انجام میشود.
- چفت شدن پنل ها با یکدیگر
- تشخیص پنل های پشتی از پنل های جلو و راحتی کار کناف کار
- تداخل نکردن پیچ ها با یکدیگر و جلوگیری از خرابی پروفیل
حرکت بعدی نصب لایه ی دوم کناف ها است. این لایه ها بسته به نیاز و تشخیص معمار ساختمان میتواند با پنل های لایه ی پشتی متفاوت باشد یعنی لایه ی پشتی پنل ساده باشد و لایه ی رویی پنل ضد رطوبت لایه ی دوم کناف ها به فاصله ی هر ۳۵ سانتی متر پیچ می شوند.
بعد از اتمام نیز سه کنج دیوار ها را با گونیا و خط آکس، پنل ها را با لیزر چک میکنند تا از درست بودن کار اطمینان حاصل شود. دستمزد این کار بسته به روز مزد بودن یا کنترات بودن کار متفاوت است و از ۱۰ میلیون تومان به بالا بسته به حجم کار متغیر خواهد بود.
نتیجه گیری
کناف، کاری حرفه ای است که به کمک معماران آمده تا بتوانند خلاقیت های زیبا و چشم نوازی را در طراحی داخلی ایجاد کنند. خود کناف کار نیز باید با جدید ترین روش ها و طرح ها آشنایی داشته باشد و مهارت خود را به روز کند. کناف کارانی که مدرک کناف کاری دارند نسبت به کناف کار های تجربی بیشتر جای پیشرفت خواهند داشت.
کناف کار های تجربی هم به راحتی و بدون نیاز به گذراندن دوره ی آموزشی با قبولی در آزمون میتوانند مدرک خود را دریافت کنند. درآمد کناف کاری قابل توجه است و مهم تر از آن بازار کار این شغل است که برعکس خود ساختمان سازی شغل فصلی ای نیست و کناف کار همیشه کار خواهد داشت.
شما می توانید با مطالعه سایر مقالات ساختمانی 118فایل اطلاعات بیشتری در این حوزه بدست بیاورید.