در این مقاله بخوانید
آموزش نقاشی به کودکان 8 ساله + روشهای کشیدن نقاشی + مفهوم هنر چیست؟ بالابردن اعتماد بنفس کودک + معرفی لوازم مختلف نقاشی به کودکان. تمامی این موارد را در این مقاله برای شما تهیه کردهایم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
همچنین شما می توانید برای آموزش نقاشی به کودک خود از دوره آموزش نقاشی جامع کودکان استفاده نمایید.
نقاشی را میتوان یک هنر دانست. زمانی که کودک شروع به نقاشی کشیدن کند، استعدادها و ویژگیهای منحصر بفرد خود را کشف میکند. نقاشی کشیدن میتواند به کودک در ابراز عواطف و احساساتش کمک کند. همچنین نقاشی گزینه مناسبی برای تقویت ارتباط دستی و چشمی کودکان میباشد و در عین حال، آنها سرگرم خواهد کرد.
آموزش نقاشی به کودکان 8 ساله
زمانی که کودک شروع به نقاشی کشیدن میکند، هر دو نیمکره مغز او فعال میشود. در واقع نیمکره چپ او مسئولیت وظایف با ماهیتهای منطقی و نیمکره راست او مسئولیت تخیل و خلاقیت را بر عهده دارد. آموزش نقاشی به کودکان 8 ساله بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا این آموزشها میتواند بر روی قوه تخیل کودک تاثیرات مثبت و منفی بگذارد.
آموزش نقاشی در پنج سال اول زندگی کودک به عواملی نظیر زمان، مکان، تشویق و ابزار لازم او محدود میشود. اما در سالهای بعدی زندگی کودک، میتوان با ارائه آموزشهای مفید، مهارتهای کودک را تقویت کرد.
برای آموزش نقاشی به کودکان 8 ساله، از ابزار و وسایل هنری مختلفی استفاده کنید. کودک 8 ساله توانایی کشیدن اشکال مختلف را دارد. بنابراین از او بخواهید که اشکال مختلفی را بر روی کاغذ، ماسه و… طراحی کند. همچنین میتوانید با فراهم کردن وسایلی همچون گلهای سفال گری، از کودک بخواهید که اشکال مختلفی را درست کند.
زمانی که کودک یک نقاشی میکشد و آن را به شما نشان میدهد، از او بخواهید که درباره نقاشی خود توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهد. در واقع، زمانی که کودک به صورت ذهنی نقاشی میکشد، داستانی را نیز به صورت تخیلی در ذهن خود تصور کرده است. پرسیدن درباره جزئیات آن داستان، این امکان را به کودک میدهد که به جزئیات بیشتری توجه کند.
نقاشیهای کودک خود را به دیگران نشان دهید و نقاشیهای او را بر روی دیوار نصب کنید تا کودک متوجه شود که آنها برای شما جذابیت دارند. برای انجام اینکار، میتوانید از کودک بپرسید که کدام نقاشی از نظر او زیباتر است و همان نقاشی را بر روی دیوار نصب کنید. همچنین نقاشیهای کودک را در جایی نگهداری کنید تا بتوانید روند پیشرفت او را ببینید.
از کودک بخواهید تا اشیاء و اجسام اطراف خود را نقاشی کند
از کودک خود بخواهید هر آنچه که میبیند را نقاشی کند. در بعضی مواقع، از کودک بخواهید به جای کشیدن تصورات، هر آنچه را که در محیط اطراف میبیند را بر روی کاغذ نقاشی کنند.
از کودک بخواهید که اجسام و موضوعات فضایی را نقاشی کند
کودکان از سن 8 سالگی به عمق اجسام و موضاعات فضایی پی میبرند. همچنین کودک از سن 8 سالگی، شروع به کشیدن خط افق، تداخل اشیاء و جزئیات دقیق دیگر میکند. برای آشنایی کودک با اجسام و اشیاء فضایی میتوانید یک جسم را از ابعاد مختلف به او نشان دهید و از او بخواهید که از زوایای مختلف، جسم را نقاشی کند. همچنین شما میتوانید چندین شکل هندسی که دارای رنگهای خنثی هستند را نزدیک یکدیگر قرار دهید تا کودک بتواند با نقاشی کردن آن، سایه زدن را تمرین کند.
مفهوم هنر را به کودک شرح دهید
یکی از راههای جلوگیری از کاهش علاقه کودکان به نقاشی کردن، شرح مفهوم هنر و آشنایی کودک با فرمهای مختلف نقاشی میباشد. نشان دادن نقاشیهای انتزاعی، نقاشی کتابهای مصور یا طراحی، میتواند علاقه کودک به نقاشی را افزایش دهد.
از نقاشی های کودک یک کتابچه تهیه کنید
کودکان در سن 5 تا 8 سالگی از داستان سرایی لذت میبرند. سعی کنید از نقاشیهای او یک کتابچه تهیه کنید و از او بخواهید که با کشیدن نقاشیهای دنباله دار و سریالی، کتابچه خود را تکمیل کند. در واقع شما میتوانید کودک را تشویق کنید که با استفاده از نقاشیهای خود، نخ و سوزن کتابچه کوچکی برای خود درست کند.
آناتومی اصلی چهره را به کودک آموزش دهید
بسیاری از کودکان با آناتومی اصلی چهره آشنایی ندارند و اغلب سر و چشمها را بزرگ تر از آنچه که هست نقاشی میکنند و یا جای چشمها را بالا یا پایین در نظر میگیرند. برای رفع این مشکل ابتدا آناتومی اصلی چهره را به کودک آموزش دهید و سپس از او بخواهید که خود را در آینه مشاهده کرده و تصویر خود را بر روی کاغذ نقاشی کند. همچنین میتوانید از اطرافیان بخواهید که برای کودک ژستهای مختلفی بگیرند تا کودک بتواند آنها را نقاشی کند.
اعتماد به نفس کودک را کنترل کنید
کودکان از سن حدود 8 سالگی، علاقه فراوانی به نقاشیهای واقع گرایانه و رئال دارند. اگر نقاشی آنها به واقعیت نزدیک نشود، ناامید میشوند و ممکن است به این نتیجه برسند که نقاش خوبی نیستند و از نقاشی کشیدن دست بکشند. به منظور جلوگیری از این مشکل، برای کودک توضیح دهید که نقاشی کردن مهارتی میباشد و نیاز به تمرین زیاد دارد.
لوازم مختلف نقاشی را در اختیار کودک قرار دهید
معمولا کودکان در سن 5 تا 8 سالگی به مداد رنگی علاقه زیادی دارند و سعی میکنند اغلب نقاشیهای خود را با مداد رنگی بکشند. وسایل مختلف نقاشی را به کودک معرفی کنید و در اختیار او قرار دهید و اجازه دهید که کودک تجربههای مختلفی از نقاشی داشته باشد.
کودک را به استفاده نکردن از پاک کن ترغیب کنید
برای کودک چندین مداد و کاغذ تهیه کنید و به او اجازه دهید که بارها و بارها نقاشی خود را بکشد و بعد از تمام شدن نقاشی، خطوط و اشکال اشتباه را پاک کند.
از کودک درباره نقاشیاش سوال بپرسید
پرسیدن سوالاتی نظیر کدام جسم بزرگ تر است؟ یا کدام جسم رنگ روشن تری نسبت به بقیه اجسام دارد؟ میتواند کودک را به سمت تمرکز و توجه بیشتر هدایت کند. به این صورت که شما با پرسیدن این سوالات، کودک را وادار میکنید تا به جزئیات نگاه دقیق تری داشته باشد.