در این مقاله بخوانید
دراین مقاله میخوانیم که:
سقف های کاذب چه مزیتی دارند؟ انواع سقف های کاذب کناف کدامند؟ چگونه میشود سقف های کاذب را اجرا کرد؟
توضیحی درباره سقف کاذب
سقف کاذب از نظر متریال مورد استفاده و طرح های قابل اجرا در محیط های مختلف تنوع بالایی دارد. سقف های آلومینیومی، سقف های چوبی، سقف کاذب کناف، سقف رابیتس، سقف گریلیوم و یا سقف های کاذب ترکیبی، در مورد طرح ها هم باید گفت که سبک های متفاوتی دارد.
تنوع طرح ها به اندازه ی قوه تخیل انسان بی نهایت است. در این میان سقف کاذب کناف جزو انتخاب های محبوب بخصوص در کشورمان ایران می باشد. از این رو آموزش کناف کاری ساختمان برای علاقه مندان بسیار مناسب است. کناف از جنس گچ یا سیمان جزو مصالح خشک است، انعطاف پذیری بالایی دارد و دست طراح را بازتر میگذارد.
سقف کناف بدون از دست دادن کیفیت یک سقف کاذب با زیبایی منحصر به فرد را با هزینه ای به مراتب پایین تر از سقف های گران قیمت دیگر در اختیار شما می گذارد. با استفاده از کناف آکوستیک نیز شما میتوانید یک سقف عایق صدا برای خانه خودتان نصب کنید.
انواع سقف کاذب
1. سقف های کاذب ساده:
همانطور که از نام آن ها پیداست این سقف ها طرح خاصی ندارند و به شکل ساده اجرا می شوند. بدون انحناء یا حالت خاصی با اشکال ساده ی هندسی پنل ها را بر پروفیل های فولادی سبک پیچ میکنند.
2. سقف های کاذب طرح دار (دکوراتیو):
در این سقف ها از اشکال هندسی مختلف و پیچیده استفاده می شود. طبق محیط و با در نظر گرفتن محل مورد نظر که شامل ابعاد خانه، منطقه ی آب و هوایی قسمت مورد نظر از حمام گرفته تا آشپز خانه می توان از طرح های مختلف و انواع کناف استفاده کرد.
نصب سقف کاذب ساده
1- قدم اول مشخص کردن محل اتصال پنل ها است. این محل هارا با پروفیل های چوبی یا فولادی سبک ایجاد میکنند(در بیشتر موارد پروفیل فولادی توصیه میشود).
2- بعد از نصب پروفیل ها باید خط های آکس پروفیل را کنترل کنیم که تراز باشد. این مرحله برای درست پیچ شدن کناف به پروفیل ها اهمیت بالایی دارد. کوتاهی در آن موجب هدر رفتن زمان و پول شما است. معمولا تراز پروفیل و کناف را با دستگاه لیزر انجام میدهند. تراز کردن پنل در سقف به دلیل ارتفاع کمی دشوار تر از دیوار های پارتیشن است.
3- بعد از تراز اولین پنل، سایر آن ها را طبق آن کناف با پیچ های خودکار ۲.۵ سانتیمتری و دریل با فاصله های ۷۵ سانتیمتر از یکدیگر پیچ می کنند و ردیف بعدی را به همین شکل نصب میکنند. پنل ها را معمولا مانند رگ های دیوار نصب میکنند یعنی اینکه ردیف بعدی با نصف یک پنل و ردیف بعد از آن با یک پنل کامل شروع میشود.
4- بتونه زدن درزها و جای پیچ ها مرحله ی بعدی است. این کار را با پودر بتونه انجام می دهند. برای آموزش بتونه کاری و اهمیت آن کلیک کنید.
5- بعد از حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت بتونه ها خشک میشود و نوبت به لایه ی دوم کناف میرسد. برای نصب لایه ی دوم فاصله ای حدود ۲۰ سانتیمتر را با لایه ی اول ایجاد میکنیم این کار را با بریدن کناف ها با عرض ۲۰ سانتی متر انجام میدهیم.
6- اکنون نوبت به نصب پروفیل ها میرسد ولی اینبار پروفیل ها را بر روی کناف های لایه ی اول پیچ میکنیم. پروفیل ها در ابعاد مختلفی برای نصب کناف وجود دارند و از پروفیل های باریک تر برای لایه ی دوم استفاده میشود. فضای خالی بین پنل های لایه ی اول و دوم برای گردش هوا و کنترل دمای محیط مناسب است.
7- سپس لایه ی دوم را نیز مانند لایه ی اول روی پرو فیل ها نصب میکنیم. در این حالت میتوانیم باکس های طولی را نیز در سقف ایجاد کنیم که محل نصب لامپ های هالوژن خواهد بود.
8- محل لوله ها و چراغ ها با اره بریده میشود و با استفاده از لیسه جاهای بریدگی را صاف میکنند. سیم های برق نیز از داخل سقف کاذب عبور داده میشوند.
9- لایه ی دوم نیز بتونه کاری و لکه گیری میشود. حالا سقف آماده ی رنگ آمیزی است.
نصب سقف کاذب دکوراتیو
سقف های کناف دکوراتیو به روش سقف های ساده اجرا میشوند با این تفاوت که باید پروفیل ها راطبق طرحی که قرار است اجرا شود باید نصب کرد. برای مثال، یک سقف کاذب که در وسط سقف آن یک حالت گرد میخواهید در بیاورید ابتدا باید پروفیل هارا به شکلی که میخواهید روی سقف پیچ کنید.
لایه ی بعدی را نیز با پروفیل ها نصب میکنید ولی این بار باید قسمتی که قبلا کناف را نصب کردید خالی بگذارید. کناف ها را روی پروفیل نصب کنید. بعد از نصب کامل، سراغ قسمتی که قبلا کناف های لایه ی اول را نصب کرده بودیم می رویم.
لایه ی دوم را طبق آن با اره میبریم سپس قسمت های اضافه را با لیسه میتراشیم و تراز میکنیم. اکنون طرح شما آماده شده است. بعد از بتونه کاری و رنگ آمیزی به طرح دلخواه خود خواهید رسید.
نتیجه گیری
به دلیل تنوع زیاد سقف های کاذب هزینه های آن نیز تغییر می کند. اما سقف های کناف از نظر اقتصادی به صرفه هستند گرچه سقف های رابیتس نیز ارزان هستند که جزو سقف های کاذب سنتی به حساب می آید. سقف های کاذب کناف شما را از شر گچ بری راحت میکند.
سرعت نصب در آنها بالا است و در صورت آسیب به راحتی قابل ترمیم خواهد بود. به شما طرز نصب سقف های کاذب ساده و طرح دار را توضیح دادیم. با این توضیحات نمی شود از فردا شروع به زدن سقف های کناف کرد ولی آشنایی شما با نحوه ی اجرا آن بیشتر می شود و لااقل میتوانید متوجه شوید که کنافکاری که انتخاب کرده اید اصول کار را رعایت میکند.
پیشنهاد می کنیم از سایر مقالات کناف کاری 118فایل نیز دیدن فرمایید.