در این مقاله بخوانید
در این مقاله آموزش نقاشی به کودکان + اصول نقاشی + تعریف و مقدمهای از هنر نقاشی در زندگی + ابزار لازم برای شروع نقاشی + نکات ایمنی در هنگام نقاشی را برای شما گردآوری کردهایم و شما می توانید با استفاده از دوره آموزش نقاشی کودکان 118فایل که یکی از با کیفیت ترین و حرفهایی ترین منابع موجود در بازار است می توانید بهرهمند شوید.
مقدمه اهمیت نقاشی
در ابتدای امر ممکن است انتخاب نقاشی برای دلبندتان برای پر کردن بخشی از اوقات روزانه او باشد و یا علاقه شخصی شما به هنر و نقاشی و یا … اما چیزی که حقیقت است و نمیتوان کتمان کرد، این است که نقاشی و هنر بسیار بیشتر از یک فعالیت ساده و یا تعاریف گنجانده شده در ذهنهای ما میباشد.
نقاشی راهی است برای کودکان برای انجام بسیاری از کارهای مهم همچون انتقال ایدهها، بیان احساسات، استفاده از حواس آنها، کشف رنگ، کشف فرآیند و نتایج، ایجاد آثار زیبا و پرورش هنر و استعداد. از این رو، بسیار مورد توجه بوده و باید تغییری در مفهوم و تعریف نقاشی و هنر در ذهن خود دهیم.
نکات مهم آموزش نقاشی به کودکان
1. مداد و پاک کن را ممنوع کنید
شاید خشن به نظر میرسد، درست است؟ اما رک و بی پرده باید بگوییم؛ دلیل آن کاملاً علمی است. به این دلیل که سرنخهای مداد کوچک، نقاشیهای کوچک را دنبال میکنند. اگر کودکی مجبور به کشیدن پرتره باشد، استفاده از مداد، مطمئناً منجر به ناامیدی خواهد شد؛ زیرا، در سایز آن با مشکل مواجه میشود، رنگ کردن نقاشی ریز سخت است و …
دلیل دیگر هم این هست که طرح اولیه مداد را میتوان پاک کرد که منجر به حدس زدن دوم میشود. این امر، باعث پاک کردن های زیادی میشود که احتمالا کودک را به بیراهه رفتن و به اشتباه افتادن، سوق میدهد.
استفاده از کاغذهای روغنی و یا شابلونها به کودک اجازه میدهد تا در تایم کمتری نقاشی خودش را خلق کند؛ اما این امر، یک نوع تقلب بوده و ذهن کودک را تنبل و امر یادگیری کودک را مختل میکند.
2. رنگ را روی کاغذ مخلوط کنید!
به کودک یک رنگ و یک ظرف جداگانه بدهید و آنها میتوانند ساعتها سرگرم شوند و وقت خود را صرف مخلوط کردن رنگها کنند تا رنگ مناسب را پیدا کنند. به این ترتیب، ذهن کودک شما نیز خلاق میشود و در نقاشی خود از هنر ذهن خود برای ترکیب و بدست آوردن رنگ جدید استفاده میکند. در واقع به جای ماهی دادن به کودک، ماهی گیری را یاد میدهیم و او خلاقیت و ذهنش در جهت مناسب به کار گرفته میشود.
3. از لباسهای نقاشی و پیش بند چشم پوشی کنید
جمعآوری لباسها، پوشیدن آنها و نظم زیاد، ممکن است باعث دل زدگی و یا خسته کننده شدن فرآیند برای دلبندتان شود. بگذارید کودکان غرق در کار خود شوند و به آن عشق بورزند و بعدها، در مراحل بعدی سنی و آموزشی، نکات بهداشتی و غیره را یاد بگیرند؛ زیرا پافشاری شما در این امر، ممکن است همه چیز را خراب کند.
4. زمان کافی بدهید
در این بخش منظور این است که کودک را بدون هیچ نهی و دستور یا درخواستی به حال خودش و در آرامش رها کنید تا در هنر و نقاشی خود غرق شود و به فعالیت و خلاقیت مشغول شود یا به عبارتی، سرگرم دنیای خود و نقاشی باشد.
5. موضوع سرگرم کننده انتخاب کنید
در این بخش باید در انتخاب نقاشی خود به کودکانمان خلاقیت به خرج دهیم. یعنی باید موضوع نقاشی داده شده، جذاب و سرگرم کننده باشد تا کودکمان، غرق در جذابیت نقاشی خود و ترغیب به یادگیری و تلاش برای کشیدن نقاشی شود.
6. بگذارید اشتباه کند
آزمون و خطا بخشی از یادگیری هستند؛ به خصوص در بحث هنر و درمبحثهای یادگیری. در اصل میتوان گفت فلسفه هنر و وجود آمدن بسیاری از کارها، آزمون و خطا بوده. به این معنی که بر فرض مثال، کودک شما با آزمودن و خطا کردن در رسم یک طرح نقاشی، میتواند به آن طرح و یا روشهای طراحی آن ماهر شود.
7. ابزار مناسب و با کیفیت
گاهی اوقات عدم موفقیت فرزند ما یا به مشکل خوردن در یادگیری و طراحی او، فقط دلیل بر نقص استاد او و یا منابع مورد استفاده در یادگیری فرزند ما نیست؛ گاه ممکن است مشکل از ابزارها و وسایل طراحی و نقاشی نامناسب و یا بی کیفیتی باشد که ما در اختیار فرزندمان قرار دادهایم. این امر، از این رو که موجب دلزدگی و ناامیدی فرزندمان در یادگیری میشود، بسیار جدی است.
8. نکات ایمنی
با در نظر گرفتن تمامی زیباییها و خوبیهای نقاشی کردن برای فرزندانمان، نباید از این امر و حقیقت مهم دریغ کرد که بسیاری از مواد مورد استفاده در نقاشی، از مواد شیمایی تشکیل شده اند. اگر در استفاده کودکانمان از آنها، آموزشها و نکات و جلوگیریهای مناسب در نظر گرفته نشود، میتواند آسیبهای جدی به فرزندانمان وارد کند.
9. منابع اشتباه
یکی از مهم ترین و اساسی ترین نکات در یادگیری نقاشی به فرزندانمان، انتخاب اساتید و یا منابع آموزشی اشتباه و غیر حرفهای است که حتی با رعایت تمامی نکات فوق، میتواند فرزند ما را آزار دهد و به بیراهه بکشد. لیکن، باید در انتخاب منبع آموزشی کودک خود آگاه باشیم و دقت به خرج دهیم.