در این مقاله بخوانید
مقدمه
فصل تابستان که فرا میرسد مهمترین دغدغه هر خانه و محل کاری ایجاد هوای خنک و مطبوع است. برای همین همه نیاز دارند از کولر گازی برای ایجاد سرمایش بدون وجود مشکلی استفاده کنند. اما اگر این سیستم سرمایشی به درستی کار نکند باید قبل از استفاده، آن را عیب یابی و تعمیر کنید. کولر گازی از هر برند، نوع و با هر ظرفیتی که باشد مشکلات به وجود آمده در آن باید توسط افرادی که در این زمینه مهارت دارند تعمیر شود. اگر شما میخواهید خود آن را تعمیر کنید میتوانید از پکیج آموزش تعمیر کولر گازی استفاده کنید.
20 نکته در مورد تعمیر کولر گازی
برای تعمیر اسپلیت و یا تعمیر مرحله به مرحله کولر گازی باید نکات مهم این حرفه را بدانید تا بتوانید به درستی آن را عیب یابی کنید و در صورت امکان قطعه مورد نظر را تعمیر تا تعویض نمایید. در ادامه به معرفی 20 نکته در مورد تعمیر کولر گازی میپردازیم تا بتوانید به راحتی به تعمیر اسپلیت بپردازید.
- کمپرسور استارت نمیکند و صدایی تولید نمیکند: برای حل این مشکل باید هر گونه ارتباط الکتریکی با شبکه را مورد بررسی قرار دهید و در صورت قطع بودن، کلید را از حالت OFF خارج و روی یکی از حالتهای عملکرد کولر (سرمایش – فن تنها و … ) قرار دهید.
- کمپرسور استارت نمیکند اما اورلود عمل مینماید: ممکن است ولتاژ پائین باشد یا ارتباط الکتریکی اجزا اشتباه باشد مشکلات را پیدا و رفع نمائید. برای این کار میتوانید در دوره آموزش تعمیر کولرگازی شرکت کنید.
- دستگاه راه اندازی میشود ولی پشت سرهم قطع و وصل میشود: ممکن است به دلیل بالا یا پایین بودن فشار که این خود به دلیل ناکافی بودن جریان هوا در کندانسور باشد و یا سوپاپ کمپرسور نشتی داشته باشد. حتی ممکن است پایین بودن فشار به دلیل مسدود بودن لوله موئین دستگاه باشد که در این صورت باید لوله موئین تعویض شود.
- خازن استارت سوخته یا اتصال کوتاه یا باز است: برای رفع این مشکل پلاتینها را تمیز و در صورت غیر موثر بودن، رله را تعویض کنید.
5. خازن رانینگ ایراد دارد یا به اصطلاح معیوب است: ممکن است این مشکل بر اثر انتخاب نادرست خازن باشد که باید با خازن درست جایگزین شود. همچنین ممکن است ولتاژ شبکه بالا باشد که باید دلایل بررسی و عیب یابی گردد. برای اینکه نحوه عیب یابی را یاد بگیرید و نکات مهم تعمیر کولر گازی را فرابگیرید میتوانید از پکیج آموزش تعمیر کولر گازی استفاده کنید.
6. رله معیوب یا سوخته است: یکی دیگر از راههای تعمیر اسپلیت بررسی رله میباشد که ممکن است در اثر انتخاب نادرست رله، رله به درستی کار نکند که باید با آن را با قطعه مناسب تعویض کنید. یا ممکن است ولتاژ شبکه بالا یا پایین باشد که باید دلایل بررسی و رفع عیب شوند.
7. ساکشن یخ زده یا مرطوب است: این مشکل در اثر عوامل زیر مثل لوله موئین مناسب انتخاب نشده است، فن اواپراتور عمل نمیکند، شارژ دستگاه زیاد است، سطح اواپراتو یا فیلتر کثیف و مسدود است که باید همه این موارد بررسی و رفع عیب شوند.
8. خط مایع یخ بسته و یا مرطوب است: اگر فیلتر درایر کثیف است آن را عوض کنید و همچنین ممکن است شارژ مبرد کم باشد که باید به میزان مناسب شارژ شود. با انجام این موارد مشکل خط مایع حل خواهد شد.
9. دستگاه صدا دارد: اگر لولهها ارتعاش داشته باشند و یا دستگاه به طور صحیح روی نگهدارنده نصب نشده باشد کولر گازی صدا خواهد داشت که باید این مشکلات بررسی و رفع شود.
10. کمپرسور نمیتواند در حالت عادی استارت کند: این مشکل ممکن است بر اثر اینکه فشار سیستم متعادل نشده است ایجاد شود که برای حل این مشکل باید زمان بیشتری صبر کنید تا متعادل گردد و در غیر اینصورت دلایل بررسی و رفع عیب شود. همچنین ممکن است خازن به درستی انتخاب نشده باشد که باید این مورد نیز بررسی و خازن درست انتخاب شود.
11. پیستون شیر چهار راهه برقی که در موقعیت میانی قرار دارد گرفته و کولر در هر دو حالت سرمایش و گرمایش، به شکل گرمایش عمل میکند: این مشکل یعنی لولههای موئین متصل به شیر برقی چهر راه مسدود است و یا اینکه سولونوئید ولو در اختلاف فشار پایین عمل میکند و حتی ممکن است ولتاژ پایین باشد که هر کدام از این موارد باید به درستی بررسی و رفع عیب شوند. برای یادگیری نحوه عیب یابی و برطرف کردن آن میتوانید در کلاسهای آموزش تعمیر کولر گازی شرکت کنید.
12. دستگاه کولر گازی به خوبی محیط را خنک نمیکند: اگر منبع حرارتی وجود دارد باید آن را حذف کنید و همچنین اگر محل نصب نامناسب است جای درستی برای نصب کولر انتخاب کنید. کثیف و مسدود بودن فیلترها برای مدت زیاد و یا مسدود بودن مسیر ماده سرما زا یا وجود نشتی در سیکل نیز ممکن است از دلایل خنک نکردن دستگاه باشد که باید این موارد نیز بررسی و برطرف شوند.
13. فشار لوله دهش کمتر از حد معمول است: به دلیل کافی نبودن مادهی سرمازا در سیستم این اتفاق میافتد که باید عمل بررسی نشتی سیستم و شارژ گاز مجدد انجام شود و همچنین ممکن است به دلیل مسدود بودن فیلترها این اتفاق بیافتد که باید فیلترها مورد بررسی قرار بگیرند و قسمتهای مسدود باز شده و تمیز شوند.
14. فشار لوله دهش زیادتر از حد معمول است: اگر تبادل حرارت نامناسب در کندانسور باشد باید عمل تمیز کردن کندانسور را انجام دهید. زیاد بودن ماده سرما زا در سیستم که با تخلیه گاز اضافی این مشکل نیز برطرف میشود. از دیگر عواملی که باعث دهش زیاد میشود میتواند از کندانسور باشد یا وجود هوا در سیستم و حتی تبادل حرارت نامناسب در اواپراتور که باید همهی این موارد به درستی بررسی و برطرف شوند. اگر میخواهید صفر تا صد این حرفه و نکات مهم تعمیر کولر گازی را فرا بگیرید میتوانید از پکیج آموزش تعمیر کولر گازی استفاده کنید.
15. کمپرسور به سرعت بعد از روشن شدن خاموش میشود: بالا بودن محدوده دمایی، باعث میشود کمپرسور اورلود کند و خاموش شود که باید این مورد بررسی و رفع شود.
16. علت قطع و وصل شدن کمپرسور کولر گازی: این مشکل نیز ممکن است در اثر قطع شدن سیم کمپرسور باشد که در تعمیر مرحله به مرحله کولرگازی باید به این قسمت هم توجه و برطرف شود.
17. روشن نشدن موتور فن: این مشکل به دلیل اتصال نامناسب در ترمینال و یا قطع بودن سیمها اتفاق میافتد که باید به بررسی اتصال دقیق سیمها در ترمینال و بر طرف کردن قطعی سیمها بپردازید.
18. معیوب بودن ترموستات: اگر ترموستات معیوب است باید آن را عوض کنید تا دستگاه به درستی کار کند.
نشت آب کولر گازی: یکی از دلایلی که باعث نشت آب از کولر گازی میشود، وجود برفک یا یخ زدگی در قسمت سیم پیج اواپراتور کولر گازی است که باید این مشکل به درستی بررسی و حل شود که این کارها کمی تخصصی است و بهتر است قبل از هر اقدامی تحت آموزش تعمیر کولرگازی قرار بگیرید.
19. کمپرسور و فن یونیت داخلی به صورت متناوب در حالت گرمایش از مدار خارج میشوند: اگر دمای اتاق از دمای تنظیمی ترموستات بیشتر شود جهت محافظت کمپرسور، فن و کمپرسور از مدار خارج میشود.
بسیاری نکات مهم در مورد تعمیر کولرگازی وجود دارد که ما در اینجا به معرفی بخشی از آنها پرداختیم. اگر میخواهید با جزئیات بیشتری از این حرفه آشنا شوید میتوانید از پکیجهای آموزش تعمیر کولر گازی یا تعمیر اسپلیت استفاده کنید.
جمع بندی
همانطور که میدانید کولر گازی جز ملزومات هر خانه و حتی محل کاری است و ممکن است هر از گاهی نیاز به سرویس و تعمیر داشته باشد که برای تعمیر کولرگازی نیازی نیست حتما به تعمیرکار مراجعه کنید. میتوانید با دوره آموزش تعمیر کولرگازی صفر تا صد این حرفه را یاد بگیرید و با نکات مهم مربوط به تعمیر کولر گازی و اسپلیت آشنا شوید و آن را به خوبی عیب یابی و مشکلات رایجش را برطرف نمائید.
پبشنهاد می کنیم برای مشاهده دوره آموزش تعمیر کولر گازی از سایت 118فایل نیز دیدن کنید.