در این مقاله بخوانید
بهترین پارچه برای طراحی و دوخت لباس بارداری کدام است؟ آموزش دوخت لباس بارداری برای چه کسانی مناسب است؟ مدل لباس بارداری باید چگونه باشد؟ از چه وسایلی برای دوخت لباس بارداری استفاده میشود؟ مراحل دوخت لباس بارداری چگونه است؟ چگونه آموزش طراحی لباس را فرا بگیریم؟ با ما همراه باشید تا به جواب سوالاتتان دست پیدا کنید.
نکات مهم در طراحی لباس بارداری
اولین و مهمترین چیزی که باید در مورد آموزش طراحی لباس بارداری بدانید این است که خانمها با باردار شدن دیگر نمیتوانند لباسهای تنگ و عادی را بپوشند. زیرا شکمشان رفته رفته بزرگ میشود و احتمالا هر ماه چند کیلویی به وزنشان هم اضافه میشود. برای همین در طراحی لباس در این دوره بهتر است از الگوی لباس بارداری استفاده شود که لباس ساده در عین حال راحت و شیکی برای این دوران طراحی شود. از نکات مهم در طراحی لباس بارداری توجه به موارد زیر ضروری است:
حتما در طراحی و انتخاب مدل لباس بارداری باید به اندازه و سایز اولیه دقت کنید و به اضافهی آن، سایزی که پس از بارداری به دست میآید را نیز لحاظ کنید. در طراحی اندازه لباس بارداری باید حتما به حلقه آستینها، قد لباس اعم از کوتاه و بلند بودن، میزان تنگی و گشادی روی سینهها، یقه لباس به لحاظ این که به راحتی پوشیده و از تن به درآورده شود، میزان تنگی و گشادی روی بخش شکم، راحتی در راه رفتن و… در نظر گرفته شود. همچنین جنس لباس بارداری باید حتما لطیف بوده و به هیچ وجه موجب آزردگی پوست یا تعریف بیش از حد نشود. از این روی معمولا یکی از جنسهای نخی یا حریر برای دوخت لباسهای بارداری مناسب هستند.
انتخاب پارچه مناسب برای لباس بارداری
دوران بارداری یکی از سختترین دورههای زندگی زنان است. به همین دلیل نیاز به راحتترین لباسها دارد. پیراهنهایی با پارچههای الیاف طبیعی مانند نخی و لینن برای دوخت لباسهای خانگی دوران بارداری بسیار مناسب و کاربردی هستند. لباسهای دوران بارداری بهتر است از جنس پارچههایی باشند که باعث آزردگی پوست نمیشوند. علاوه بر این پیراهنهای این دوره باید بسیار سبک و راحت باشند تا حرکات مادر را بیش از پیش محدود نکنند. بهترین پارچهها برای دوخت لباس بارداری پارچههایی هستند که در ادامه معرفی میکنیم:
پارچه پنبه:
پارچه پنبه قابلیت کشسانی و در عین حال جنس نرم و لطیفی دارد. شستشوی پارچه پنبه نیز بسیار راحت است، به همین دلیل میتواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد. این پارچهها از الیاف طبیعی تشکیل شدهاند و در دوران سخت بارداری ایجاد حساسیت نمیکنند و به دلیل جنس نرم و لطیف خود مشکلی برای حرکت بانوان ایجاد نخواهند کرد.
پارچه لمه:
پارچه لمه یک پارچۀ نرم و لطیف با کشسانی متوسط، رنگ بندی متنوع و قیمت مناسب است. این پارچه میتواند برای هر سایزی مناسب باشد. نحوۀ چسبندگی پارچه لمه به بدن به شکلی است که برای دوخت لباسهای مجلسی برای بانوان باردار میتواند بسیار مناسب باشد. با استفاده از آموزش لباس بارداری مجلسی میتوانید با این پارچه بهترین لباسهای مجلسی این دوران را بدوزید. این پارچه برای دوخت شلوارها چندان مناسب نیست.
پارچه ویسکوز :
این پارچه جنس بسیار نرم و لطیفی دارد و میتواند برای دوخت لباس برای بانوان باردار مورد استفاده قرار گیرد. این پارچه از الیاف نیمه مصنوعی تشکیل شده است. پارچه ویسکوز به همراه پارچه حریر میتواند یک انتخاب مناسب برای دوخت انواع لباسها برای بانوان باشد. اگرچه این پارچه کشسانی متوسطی دارد، اما بسیار لطیف است.
پارچه نخی :
پارچههای نخی نیز گزینه بسیار خوبی برای دوخت لباس بارداری هستند. از این پارچهها برای دوخت لباسهای راحتی و خانگی استفاده میشود و بهتر است برای دوخت لباسهای مجلسی به دلیل آبرفت و چروک شدن سریع استفاده نشود. جذب رطوبت در این پارچه نیز بسیار مناسب است و مانع ایجاد حساسیتهای پوستی میشود. در عین حال وزن کمی دارد و بعد از پوشیدن، احساس خنکی و راحتی خواهید داشت.
پارچه ابریشمی :
پارچه ابریشمی نیز در دسته پارچههایی قرار دارد که همیشه خوب است. همه خانمها میتوانند از این پارچه نازک، لوکس و زیبا برای دوخت انواع لباس مجلسی و… استفاده کنند. پارچه ابریشم به دلیل سبکی فوقالعاده خود در کنار قابلیت تنفس بالا، گزینه بسیار جذابی است. با استفاده از آموزش لباس بارداری مجلسی میتوانید با این پارچه بهترین لباس مجلسی این دوران را تهیه کنید.
به طور کلی با نام بردن پارچههای مناسب دوران بارداری نمیتوان به خودی خود از راحتی و سبک بودن این پارچهها لذت برد. کنار همهی این موارد استفاده از یک الگوی لباس بارداری یا آموزش طراحی لباس بارداری به شما کمک میکند تا بهترین لباسها با مدلهای مختلف و برای شرایط مختلف مثل خانگی و مجلسی بدوزید و لذت ببرید.
مراحل دوخت لباس بارداری
لباس بارداری اصلا کار دشواری نیست و شما میتوانید با استفاده از آموزش دوخت لباس بارداری به راحتی برای خودتان لباس بارداری بدوزید.
برای دوختن لباس بارداری، به وسایل زیر نیاز دارید:
پارچه، قیچی، نخ، سوزن، سوزن ته گرد، زیپ، متر، گچ خیاطی، چرخ خیاطی، کاغذ الگو و… .
در مرحله اول و قبل از شروع هر کاری ابتدا مشخص کنید لباسی که میخواهید بدوزید بلند است یا کوتاه که متناسب با آن الگو تهیه کنید مثلا برای دوخت لباس بارداری بلند میتوانید از الگوی لباس بارداری بلند استفاده کنید. در مرحله بعد باید اندازه گیری را انجام دهید تا بتوانید پارچه مورد نظرتان را به میزان دلخواه تهیه کنید. دوختن لباس بارداری نیز مانند دوختن پیراهن است و باید کارور جلو، کارور پشت، قد دامن، قد بالاتنه، دور کمر، عرض شانه، دو حلقه آستین، دور سینه و دور باسن را اندازه بگیرید. سپس پارچه مورد نظرتان را تهیه کنید و الگو را روی ان پیاده کنید. قدم بعدی، برش الگو است. الگویی را که ترسیم کردهاید یا الگوی آمادهای را که تهیه کردهاید را برش بزنید و قطعههای لازم را به یکدیگر بچسبانید. بعد از آماده کردن الگو، نوبت به برش پارچه میرسد. در این مرحله با توجه به مدل لباس بارداری پارچه مورد نظرتان را به پشت پهن کنید و سپس، قسمتهای مختلف الگو را روی پارچه قرار دهید و برای اینکه کارتان تمیز باشد و حین برش الگو تکان نخورد میتوانید از سوزن ته گرد برای فیکس کردن پارچه استفاده کنید. حالا که پارچهتان را برش زدید، ساسون قسمت جلوی آن را مشخص کنید و قسمت یقه و پشت لباس که زیپ مینشیند را مشخص کنید و بعد با چرخ خیاطی شروع به وصل کردن قسمتهای مختلف پارچه شوید. به همین راحتی میتوانید از هر آموزشی مثل آموزش لباس بارداری مجلسی و… کمک بگیرید و لباسهای دوران بارداریتان را خودتان بدوزید و لذت ببرید.
جمع بندی
اولین موضوعی که باید در مورد طراحی مدل لباس بارداری خانگی و مجلسی بدانید، این است که تنها به دنبال طراحی لباسهای گشاد باشید. زیرا در دوران بارداری همواره با افزایش وزن و برآمدگی بیش از پیش شکم مواجه خواهیم شد. برای همین برای اینکه خانمها بتوانند در این دوران احساس راحتی داشته باشند بهتر است از لباسهایی استفاده کنند که با اصول و رعایت نکات مهم طراحی لباس بارداری همراه است.
پیشنهاد می کنیم برای مشاهده دوره آموزش طراحی لباس از سایت 118فایل نیز دیدن کنید.